Bukan Blog Kamu: Jururawat ditendang bayi.... haha

Wednesday, July 25

Jururawat ditendang bayi.... haha

Alhamdulillah saya beransur sihat.. terima kasih doa dari kalian..
Kelmarin saya buat check-up untuk 26 minggu di klinik kesihatan..
Semuanya ok cuma berat naik 3 kilo pulak.. kalau bulan lepas 55.5kg
bulan ni terus naik jadi 58.5kg.. nurse cek sampai 2 kali sebab naik banyak..
kalau tak sebelum ni sebulan naik satu kilo aje.. pelik cik misi tu..

Bila dah masuk dalam bilik untuk diperiksa maka saya disuruh baring
untuk nurse itu cek satu badan ni termasuk la peyut yang membukit..
dia ukur-ukur.. dia tekan-tekan satu perut ni.. dan terasa sesuatu..
"yang tu dia tendang kan?" tanya cik misi tu.. "aah" saya jawab..

Kendian, nurse tu ambik alat untuk mendengar jantung bayi..
bentuknya macam kon aiskrim.. satu perut ni dia letak alat tu untuk
mendengar degupan jantung bayi ni.. asyik tak dengar..
"tak berapa dengar tapi asyik kene tendang je" rungut cik misi tu
saya gelak je dan jawab dalam hati "anak saya ahli sukan kot"...

setelah beberapa kali cuba.. akhirnya cik misi tu dapat jugak dengar
degupan jantung bayi saya.. barulah dia senyum kelegaan..
yang kelakarnya.. tiap kali beliau nak dengar.. tiap kali tulah baby ni
duk tendang nurse tu.. barangkali baby tu geli kot terkena alat tu..

sorila cik misi hehe... jangan marah naa... minggu depan check-up lagi
untuk scan dan minum air gula.. adoii.. baru cadang nak puasa penuh 
tahun ni tapi apakan daya kene la ponteng sehari untuk minum air gula tu..
harap2 scan minggu depan boleh la nampak jantina.. nak shopping 
barang baby ni.. dah tau jantina macam besst je nak beli barang kan hehe..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

are_lin@yu said...

hehe...dia nak main tu..wahh msti excited nk tau kn..jgn lpa bgtau sis..hehe..salam 5 ramadhan dear ;-)

Momo said...

bestnye...nak dpat baby..:) mesti seronok kan?

Huda said...

seronok mengandung, saya suka mengandung tau, hehe..dan lagi best shopping barang baby.

MizzTina said...

haha..comel je..

Mrs Lurve said...

baby boy apa, nak mengorat nurse tue ehh hehehehehe..

Kakzakie said...

Hahaha... pandai baby boring asyik kata tak dengar jantung dia itu yg dia tendang berkali-kali nak beritahu yg dia sihat.:)

LiNda said...

aktifnye anak Bert ye. bert dah berapa bulan ye. Jage diri ye bert, linda doakan bert n baby sihat sokmo..:)

My Little Diary said...

alhamdulilah
tendang menendang tu kan baik
kita tau yang baby kita sehat lah tu..hehehe

selamat berpuasa

SoLy SoLicious said...

hamboii..nakal ye...nan misi pun nk bergurau ha dia... ^^

Masz Sidek said...

heheheh... memang aktif baby akak...

tak saba nak tahu jantina anak akak... :)

Wanieys said...

time beli brg baby memang best mcm nak hangkut semua jer hahahaaa

eMMe said...

Bert... kalo dah 26 minggu baru leh rasa baby tu aktif kan..kan..skrg ni akak ade rasa skit2 je... hurm... sabar je menanti peringat seterusnya... hurm..akak kene minum air gula bile kandungan akan dah masuk 28 minggu.. tu pun pas raya...
nasib la Bert, kalo kene time bulan Ramadhan... 1 hari je pun kan....
take care dear~

dwaty said...

baby tak suka tido dia kena kacau... tu yang menendang...

air gula???

Cik Nur said...

baby tu marah nurse tu duk pegang2 perut ibunya..hihihi.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...