Bukan Blog Kamu: Anda berjimat atau kedekut sebenarnya haaaa???

Tuesday, July 10

Anda berjimat atau kedekut sebenarnya haaaa???



Berjimat cermat memang amalan yang mulia...
ada yang kata kalau berjimat ni dikatanya kedekut...
berjimat tapi berpada-padalah.. berbelanja tetapi tidak boros..


contohnya macam gambarajah kat bawah ni...
selain daripada menggunakan kreativiti yang menggunakan akal
malah ia sangat praktikal... benda yang rosak tetapi boleh dibaiki
dengan benda yang lain yang hampir sama fungsinya...


lucu? itu nombor dua... tetapi jika ia boleh diguna pakai seperti 
benda asalnya apa salahnya kan? ia boleh digelar kitar semula..
jika anda ada masalah yang sama.. maka anda juga boleh meniru
aksi itu sekiranya anda malas, ataupun mahu berjimat tanak beli 
yang baru... buat saja macam gambarajah berikut.. selesai masalah!


cobalaaaaaaaaaaaaahhhhh!!!!!

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





tetap dapat berfungsi dengan baik kan?
malah seluruh badan anda dapat merasai kenikmatan air
shower yang memuncak turun ke bawah.. segarrrr selepas mandi!!

haha... jimat.. kreatif.. inovatif... :))))



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

Cik Nur said...

lebih kepada kreatif... :)
kedua baru fikir kedekut..hihih

are_lin@yu said...

hehe kedekut no 2 ;-)

Wanieys said...

bagus mmg jimat sangat2...kreatif pulak tu hihi

LiNda said...

kreatif nye..tergelak linda tengok. haha..xpenah terpikir nak wat mcm tu.

nini said...

wah hebat...boleh terai ni...hihi

Kak Izan said...

hahahaha... memang creatif.. tapi kekadang bila kita sayg nk kuar duit.. kita akan create sesuatu supaya duit kita tak kuar... tu yg jadi over kretip tu.. hihihihi :)

eMMe said...

hahaha.. kreatif la sgt..
malu la org dtg umah masuk bilik air camtu rupanya... mesti ape la org tu pikir kan kan...

Kira Kekuri said...

itu kreatif, haha teringat kat hagemaru diorang sekeluarga memang kedekut!

keli menari said...

Mula tengok wauuu ! Kreatif , lepastu terpikir , kedekotnya.Huhu

Huda said...

memang kreatif sangat...hehe

Siti Arfah said...

waaa mmg kreatif. grr sejukkkk. hehe

Masz Sidek said...

hahaha.... kreatif tu memang kretif kak... badan memang basah tp kepuasan mandi main air tu tak de... hehehehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

memang sangat inovativ.. hehe (^___^) boleh cuba lepas ni.. hehe

Mieya Atiera said...

memang kreatif gilaa ! Konfirm lepas nie, jimat penggunaan air.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...