Bukan Blog Kamu: Sakat menyakat : fobia atau geli dengan binatang?

Wednesday, April 25

Sakat menyakat : fobia atau geli dengan binatang?

tak pasti nak pakai istilah ape.. geli? takut? fobia? trauma?
yang pastinya saya memang tak suke dengan semua serangga...
kecuali semut, lalat, nyamuk, anai-anai, dan serangga halus...
yang lain semuanya takut terutamanya yang boleh terbang!!
tengok je gambar kat atas ni.. semuanya saya takot.. haha..
tengok pun tak suke apetah lagi nak pegang... iyekkk!!!

tak kisah la ape orang nak kata.. dah takut nak buat camne...
tapi inilah yang menjadi kegemaran cik asven apabila dia
tau saya takut dengan serangga... cicak seranggga tak? tak kot..
tapi takut jugalah.. lagi2 yang berdarah sejuk.. katak.. cicak..

ooo.. bila dia terjumpa serangga2 yang saya takut mula la beliau
nak menyakat.. kadang2 la... takde la selalu pon... sebab tu la
kat rumah ni sentiasa ada shelltox supaya jika ada serangga
senang saya nak spray sahaja lalu mereka pengsan lalu mati...
mahapkan saya serangga... saya takut jika kamu gigit saya...
kalau lipas memang tak gigit.. tapi geli woihh.. dah banyak kali
kene raba dengan lipas ni.. sangat menciii okayyy!!!!

itu kisah saya yang takutkan serangga... nasib baik lah cik asven
tidak takut langsung dengan semua binatang2 yang saya takut itu...
jika ada beliau.. saya suruh saja beliau halau atau bunuh sehingga mati..
kesian plak beliau terpaksa jadi pembunuh upahan saya hahaa...

apa pulak binatang yang cik asven saya takutkan?? mestila ada...
tatkala beliau ternampak haiwan itu.. mesti beliau ada rasa fobia..
apakah binatang itu? biarlah rahsia.. biarlah saya sorang je tau
apakah binatang itu.. takkan nak cerita.. macam aibkan dia pulak..
untungla kat rumah saya takde binatang itu.. lagi pun binatang itu
memang jarang ada... hanya tempat2 tertentu je binatang itu muncul..

apabila saya disakat.. maka saya akan menyimpan dendam kesumat..
haha.. dendam main2 jela.. dalam hati tu saya pun nak sakat jugakk..
oleh sebab binatang tu susah jumpa.. maka saya google aje gambar itu
lalu saya jadikan wallpaper di laptop beliau.. beliau sangat terkejut
dengan perbuatan saya.. dan mengarahkan saya membuangnya...
saya biakan aje.. alaa gambar je pon bukan betul2 kan hehehe...

kesimpulannya.. sungguh jahat perbuatan sakat menyakat ini kan..
meskipun bukan unsur perperangan tapi ia dijadikan bahan
untuk bergurau sehingga ketawa kepada pemangsa dan terjerit2
kepada mangsa yang telah dikenakan... sekian cerita fobia dengan serangga!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

Masz Sidek said...

heheheh... nakal...;p
jadi misi balas dendam berjaya lah ni... :p

Cik Nur said...

hahaha...lomah jantung kalau ade yg myakat nur mcm ni..hahahaha..

tapi good idea..rasa2 mcm nak myakat adiklah..hehehehehe..

eMMe said...

kat umah ade lipas, geli la... tak suke, sebab dia suka merayap2, masuk kain, geram la... takpe ke kite spray dia, time kite pregnant?

are_lin@yu said...

ayu kalau lipas ok lg..jgn katak,cacing aduhai lemah bebsss..hehe

Karukord Jagau's said...

Saya paling geli katak puru......huhuhuhuu

aRa ❤ aFiq™ said...

xsuka lipas , katak..

singgah dr bloglist BA :)

dwaty said...

so. ada hikmah la ye.... mengeratkan hubungan suami isteri... hehehehe

asven takut ular erk???

mizzkechique said...

sy geli dgn binatang yg lembik².. lipas ke, hape ke..xgeli pun..

siti kektus said...

setakat ni kite cuma geli kat cacing je. eewww~ tak suka.

BlueiceButterfly said...

~hehe..balas dendam lak..:)

BERT said...

@dwaty

salah tekaan.. bukan ular sis hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...