Bukan Blog Kamu: Karangan lawak sekolah dalam Bahasa Inggeris.. haha

Thursday, April 5

Karangan lawak sekolah dalam Bahasa Inggeris.. haha




gelak tu gelak jugak.. ntah2 kalau tanya cikgu BI saya
masa sekolah rendah dulu tah cemana teruk agaknye hehe..
tak ingat pulak karangan saya masa sekolah dulu..
mungkin lebih baik dari ini.. mungkin lebih teruk kot haha..

lumrah pelajar yang kurang mahir dalam BI ni..
bila nak buat karangan dalam BI asyik ingat perkataan
tu dalam BM je.. bila nak buat karangan bahasa arab pulak
teringat perkataan tu dalam BI pulak... kalau yang ada belajar
bahasa arab la... tu adalah dilema biasa jika vocab tak cukup power..
sudah nya kes budak ni dicampur aduk kan senang gitu..

tapi budak2 sekarang dah makin bijak...contohnya la kan,
kalau dulu2 andai kata SPM tu dapat 10A memang kagum gile.
tapi sekarang kalau dapat 2 atau 3A tu macam pelik je kan...?
sebab dah bersepah budak2 dapat 5 ke 6A dan ke atas...
yang dapat semua A tu memang toksah cakap.. beribu riban..
tengok la statistik pelajar cemerlang SPM setiap tahun..

usaha tangga kejayaan.. sekali gagal tak selamanya
hidup ko musnah dik.. hihihi... sekarang banyak peluang
yang terluang dan ambil peluang dan jangan lepaskan peluang..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

azam said...

saya bagi A+ utk isi cerita masa lapang....

Karukord Jagau's said...

zaman dh maju....bdk2 skrng ni pun dh ramai yg x buta IT.....

deno said...

bdk2 skrg blajar mcm2 cara bleh... kan? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...