Bukan Blog Kamu: Ceritera Sabtu : Kisah Jejaka & Awek-aweksnya.. haha

Sunday, April 22

Ceritera Sabtu : Kisah Jejaka & Awek-aweksnya.. haha




Seperti yang kau tau nama aku Isnin bin Selasa... .adapun aku dilahirkan pada hari Khamis, sampai ke hari nie aku tak tau apesal bapak aku bagi aku nama tue... maybe hari Isnin nie hari dier berkenal dgn bakal bini dier merangkap mak aku kot... mana lah aku tau kisah cintan cintun diorang nie... takde kuasa aku nak tau... baik aku cerita pasal aku..tak gitu...



Dan untuk pengetahuan kau... seperti yg kau lihat... dan sememangnya tidak dinafikan lagi... aku dilahirkan sehensem-hensem umat... kerana itulah jugak... berebut awek merayu-rayu nak aku jadik pakwe diorang... .siap ada listing lagik... tapi ada satu bende yang sedih... .setiap kali awek yg kuar dgn aku mesti break selepas aku ajak diorang naik keta aku... aku pun tak tau apasal..



Intan, awek cun yang aku jumpe masa aku nak beli ikan todak kat pasar borong simpang, Taiping, Perak. Dier nie lain sket sebab aku dah janji dgn diri aku... dier le awek aku yg paling last... .muktamad dah nie... surat menyurat takkan dilayan... ..kalo intan tinggalkan aku... .cam awek awek aku yg dulu... sumpah aku tak nak kahwin...



Bende yang aku nyampah tue jadik jugak..setiap kali keluar dating kat Taman Tasik Taiping... Intan akan bersungut dan bersesungut kalau aku bawak motor Kriss aku yang dah tak rupa macam Kriss dan jugak tak bershape macam keris... macam macam dier komplen..dier tau aku keje sebagai driver... takkan takde kete... bawaklah kereta awak tue..takkan nak terperap kat rumah je... tak syok la naik moto... rambut berserabut lar... muka cair lar... kain terselak lar... malu nanti orang tengok lar... tak buleh nak seksi lar...



Tapi aku tak sanggup kerana aku tau kalau aku bawak dier naik kete aku... sure itulah kali last aku akan jumpa Intan... Intan sure akan mintak break or maybe menghaibkan diri terus... berdesing telinga aku ... aku cakap kat dier... .baiklah... .esok aku akan datang naik kete besar... jauh lagi besar dari kete mesedis... . Seperti yang ku jangka..itulah kali terakhir aku berdating dgn Intan...



Intan terus menghaibkan diri... ..aku dah agak dah mesti terjadi punyer....... cuma satu je yang aku nak bagi nasihat kat korang-korang semua ..especially depa yang pernah jadi awek aku... or bakal awek aku...



Jgn korang pandang hina kat orang yang keje cam aku nie... .satu hari nanti...



Ndak tak ndak korang kena naik jugak kereta aku nie.....


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v



Yang Benar
Pemandu Kereta Jenazah
Persatuan Khairat Kematian Kampung Pisang
Jitra Kedah.



sumber cerita : email saya... sekian terima kasih.. hehehehhe


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

4 2 ORANG KATA:

Cik Nur said...

xbaik awek2 dia tggalkan dia..hehehe.
xbaik buat mcm tu, mcm dia kata, nak tak nak satu hari nanti kita kena naik gak keta ni....heheh

Masz Sidek said...

alahai... kesiannye pakwe tu...
Kerja dia tu sangatlah murni...
Insya-Allah... suatu hari nanti semoga ada awek yg terima dia seadanya... hehehe... ;p

LiNda said...

hehe...ingtkn kereta ape la td...memg satu ari nnti kite kne naik kete tu...

suha said...

hehehe awek die seram kot (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...