Bukan Blog Kamu: SOGO SALE - tade yang menarik pun!

Thursday, March 10

SOGO SALE - tade yang menarik pun!




ingat tak kiter kepoh2 nak g sale kat sogo aritu...
kalo tak bacer atau tak hengat meh nengok tajuk

sogo sale - aper dah jadik niii!!


so dengan semangat kesalelannyer maka bergerak lah kami
dari subang ke sogo di jalan tar sinun...
memang jem.. tapi dengan pengetahuan jalan alternatif ke kl..
maka kitowang pon ikot la jalan tu..
jalan aper jangan tanyer... tade koje nak ingat...
tapi aku tau 2 jalan dari subang tu nak g kl..
satu ikot federal highway yang tade tol...
satu lagi ikot highway aper tah yang ader tol..


so kami ikot la jalan tol tu las2 kua kat bangsar...
tade jem pon.. hohoh.. jem2 manje aderla..
kalo ikot federal mintak mahap la nak smpai kl dalam 45 menet
waktu puncak...mau kat 2 jam nanti kalo ikot federal tu...
aku bagi amey rehat maka akulah cilok saner cilok sini...
ader yang main bantai jer sebab ikot signboard sebbaek betul
susah payah sungguh nak ikot jalan yang kureng jemm.. pergghh!!
krem bulu kening weh kalo jem2 neh!! dala bawak manual!!


akhirnya sampai juaa....
pusing saner pusing sini.. jalan saner.. jalan sinun..

hmmmm.........
tadapat aper2 pon....
kalo nak beli untuk pakai sendiri boleh laaa...
tapi nak beli buat hantaran tak bessssssssssss!!



sempat aku curi2 gamba masa ni pakai empon bimbit..
segan pon ader. kang org kater aku gayat plak.. hoho...
di celah2 tali pinggang aku senep gamba curi nih...


esaitet dia tengok tali pinggang...
tapi tader jugak yang berkenan di mate...
memandangkan kami ni same2 cerewet..
maka takdela beli pape pon kat warehouse sale itu....


dah bosan maka kami pon makan kat tingkat 6...
tu pon banyak dah tutup... yang ader kedai western sajer...
makan sajer lah lamb chop ngan cikencop..!
sedap weh cikencop kat sogo nih.. korang kene terai!!


tapi bila dah turun bawah.. usha2 kat tempat minyak wangi..
ader la yang bekenan di hati.. maka belilah beliau satu set
minyak wangi lelaki untuk dibuat hantaran nanti..
ader jugaklah barang.. penat datang dari jauh tak beli plak kan...
saya takle beli pon.. sebab plan nak beli bende lain ....


selesai sume...maka berlakulah perpisahan di malam itu..
sebab sudah keletihan yang teramat sangat..
maka pulanglah aku ke rumah sendiri di subang jaya..
dan beliau pulang di rumah abangnye di kg melayu subang..


sekiannnnn cerita dongeng benar hari ini... tata




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...