Bukan Blog Kamu: Giliran saya jadi emak pulak

Wednesday, October 31

Giliran saya jadi emak pulak



Semenjak berbaby ni mood untuk menghiburkan diri dengan internet
dan menonton TV pun dah kurang.. kalau ada masa terluang sikit
waktu baby tidur barula bukak internet.. tengok2 sekejap patu tutup..
selebihnya saya nak berehat dan tidur.. Hiburan di kala ini adalah 
melayan encik baby la.. hehe.. memang indah bila dah jadi omma kan..
Masih dalam tempoh nak berhanimun dengan si baby..

Dah 16 hari beliau lahir.. setakat ni Alhamdulillah beliau tak meragam..
cuma menangis nak susu, menangis nak tidur, menangis bila kegelian
akibat pampers dipenuhi dengan bahan buangan beliau sahaja..
kenyang perut dengan susu badan memang beliau akan tidur nyenyak
sehingga tersengih sorang2 dan ketawa mengekek2 dalam ketiduran..

oh kenapakah begitu......?

Buat suami yang nun jauh di perak sana.. (silent reader blog ni hehe)
binimu ini sedang mengalami selsema la pulokk.. makan ubat selsema.. 
memang mengantuk la sepanjang masa.. tak lupa jugak nak ucap 
jutaan terima kasih yang tak terhingga pada anda wahai cik asben 
yang telah menjaga saya dengan sangat baik sepanjang tempoh 
saya mengandung.. semoga Allah sahaja yang membalas jasa 
budi baik anda... bila dikenang semula.. alahai.. sedih plak rasa..

dari satu penyakit ke satu penyakit yang hinggap pada saya
sepanjang saya mengandung.. mujurlah anak tak ape2..
segala-gala ada hikmahnya.. syukur Alhamdulillah..

Tuan blog : belum ada mood lagi nak publish entry pengalaman
 bersalin saya tu.. ada rasa sedih & fobia yang tak habis lagi hehe

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

25 2 ORANG KATA:

MizzTina said...

comelnya.. xpe, tggu mood dtg nt, citerla ye..

Mrs Lurve said...

baru 16 hari, tp nmpk baby isaac mcm dh matang sgt

Rai Ourkizuna said...

bert,
breastfeed ke? kalau breastfeed sila avoid makan ubat selesema.. atau check dulu dengan doktor ubat selesema tu boleh makan ke tak kalau breastfeed. ada yg boleh makan..tapi biasanya bukan ubat selesema.. ubat gatal ke apa tah..take care ok.. banyakkan minum air suam..

Qhaifa Nur said...

dlm pantang kalu sakit risau sgt, takut jangkit pada anak...
bila ada baby ni masa yg terluang baik relaks badan atau tido...
sbb malam dah berjaga......

Kesuma Angsana said...

he he, KA pown suka baby but mak baby kena jaga diri juga ye !

Cho Zila said...

sekejapjer dah 16 hari.. berpantang satu masa yang seksa.. kah!kah! tak baiknyer akakni... mungkin akak sorangjer terasa seksa orang lain okjer kot.. tapi yang syiok der si kecil yang baru lahir..
alamak ngeri pulak akak rasa apakah pengalamannyer...

Cik Nur said...

Sekarang ada di negeri9 la ni..
wahh...aktiviti bertukar setelah jadi ibu, nur rasa semua org mcm ni kan.. :)

apapun, jaga diri, jaga baby ye.. :)

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah semua dh settle.. Selamat bpntang... :) jga kesihatan yer...

are_lin@yu said...

heheh mirip hubby akak lah ;-)..hai nawfal acik ayu datang melawat..hihi

LiNda said...

cutenye..syokkan dah ade baby, memang dah x heran dgn bende lain da. Nak lyan baby je kan..jeles linda. :)

Nafisya Ismail said...

hai isaac nawfal. moga jd anak yg soleh dah bsr nnt. aminn:)

Kakzakie said...

Boleh ke makan ubat selsema/batuk kalau breastfeeding? Kakak dulu doktor tak bagi tau Bert. Baik consult dulu sebelum makan ubat dik.. sebab kakak dulu pun breastfeed anak kakak.

puan.mila said...

ensemnya isaac..nanti ank antiue mila nak kenal laa..hiks~

ieedaz @ mama_isha said...

comelnyer baby isaac....

ros_reeza said...

Salam bert.. soorryy..ros baru tahu yg bert dah selamat melahirkan bby isaac ni.. lama tak bukak blog kan. Moga bert dapat menjadi ibu yang penyayang untuk anak yg comel ni.. tahniah ye bert..
Tolong doakn untuk ros pula ye, moga moga dikurniakn rezeki ini ♥♥

ros_reeza said...

Salam bert.. soorryy..ros baru tahu yg bert dah selamat melahirkan bby isaac ni.. lama tak bukak blog kan. Moga bert dapat menjadi ibu yang penyayang untuk anak yg comel ni.. tahniah ye bert..
Tolong doakn untuk ros pula ye, moga moga dikurniakn rezeki ini ♥♥

Bitt (doubeIS) said...

owhh baru dapat baby yer..congratulations ;)
salam kenal ;)

Chic Na said...

shomel shangat baby awak. tau tak, kita tgk sekali imbas picture tu td, nampak nama baby macam Isaac Newton. teringat time belajar fizik dulu. huhu.. nnti besar bijak mcm isaac newton ye baby. :)

fieda said...

comel...patutlah bert dh lama sen fb...yap kat

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Dah bergelar emak sekarang.. tahniah akak yea.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

comel sungguh baby isaac ni hehe
best kan begelar ibu ni :)

misshannajr said...

Bert!!!! sila avoid ubat selsema ms BF tau..sbb ubat selsema boleh masuk dlm brestmilk, nnt anak pun akan dapat kesan yg sm..budak bwh 2 tahun tak boleh makan ubat selsema..kalau nak makan pun pastikan awak perah dulu susu baru makan ubat..lepas 12 jam lebih baik baru perah lagi :)

teratak hati said...

Sy dulu dh abis 44 hari baru update blog..bru dtg mood nk citer pengalaman bersalin..banyak nk dceritakan tu yg kena tggu time sesuai tu..

Che Rosliza Che mat said...

baru 16 hari..nampak cam dah sebulan..

lelamaisara said...

wah bb ...nak cop jadi menantu boleh..hahahah..

tahniah bert...best kan jadi ibu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...