Bukan Blog Kamu: Bertudung.... tapi...

Monday, October 8

Bertudung.... tapi...



1. Ada yang pakai tudung singkat. Maka nampaklah 'kegebuan' leher
dan dadanya. Sedangkan dalam al-Quran yang meminta wanita
melabuhkan tudung, menutup bahagian dada mereka.

2. Ada pakai tudung, tapi pakai T-shirt pendek. Malah ada yang
pakai T-shirt tanpa lengan dan ketat pula. Bahaya mendedahkan
lengan yang 'gebu' itu. Ada pakai T-shirt singkat yang dipadankan
dengan jeans terlondeh. Jadi apabila membongkok atau duduk,
nampak seluar dalam, malah kadang-kadang alur muntut.

3. Ada pakai tudung, tapi pakai jeans teramat ketat.
Alur punggung pun terbelah dua. Bentuk muntut pun terserlah.

4. Ada yang pakai tudung, tapi pakai kebaya ketat.
Tidak cukup dengan tu pakai 'kain koyak' lagi. Apabila berjalan,
terserlahlah 'kegebuan' betis, kadang-kadang paha pun tersembul.

5. Ada yang pakai tudung, tapi pakai kain singkat,
macam skirt mini. Achaner tuu?

6. Ramai perempuan pakai tudung, tapi bermekap tebal dan
berwangi-wangian. Menunjukkan aksi seksi pula tu.

7. Ada perempuan bertudung, 'merendek' pula dengan
pacar di bangku stesen bas dan pusat beli-belah.

8. Ramai perempuan suka pakai kasut bertumit tinggi.
Apabila berjalan berbunyilah, tang, tang, tang.
Tidak boleh timbul bunyi yang boleh menaikkan syahwat lelaki.

Syahwat Lelaki
Lelaki mudah saja naik syahwatnya sedangkan perempuan tidak.
Satu kajian mendapati lelaki terangsang secara puratanya
sebanyak 30 kali sehari. Ini sudah semula jadi. Bukan dibuat-buat.
Jadi bukan sesuatu luar biasa jika lelaki naik syahwatnya jika
melihat aurat perempuan. Jadi untuk selamat dunia akhirat,
lelaki dan perempuan wajib jaga aurat masing-masing.

HENDAK SERIBU DAYA..TAKNAK SERIBU DALIH.....
wallahua'lam

**Sendiri pun terasa dengan entry ini.. ingatan bersama :))**


email





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

22 2 ORANG KATA:

eMMe said...

la tubuh labuh dah tu, tapi tang dada nampak ape kes!!! saje la tu nak tunjuk part yg gebu2, huhuhuh...

Cik Nur said...

peringatan buat nur juga...

LiNda said...

terasa jugak, kdg2 pakai jugak lengan pendek..Insyaallah akn berubah ke arah yg lebih baik. thankz bert utk peringatan ;)

are_lin@yu said...

ilmu hari isnin..hehe

Ctie Anis Nisa said...

ingatan untuk nisa juga ni...:)

lupekanje said...

sempurnakan penutupan aurat kita.

LelakiSemalam said...

haha...ramai yang tahu sebenarnya tetapi buat2 tak tahu itulah realiti hari ini!

aimi adilah said...

ade yg terase =)

trima kasih ingt kan =)

ieda said...

bukan mudah nak jadi wanita yg menutup aurat huhuhu

wantie said...

follow kamu dari bloglist KA

Pokok Manggis Depan Rumah said...

pesanan yang berguna.. semoga ada perubahan ke arah kebaikan akak kan..

My Little Diary said...

huhuhuu MLD pun ada sedikit terasa lah dgn entry ni...pasal MLD pun kekadang tudungnya tersingkat jugak...
tapi alhamdulillah...ingat mengingat antara kita amalan mulia
thanks for sharing
:)

Rai Ourkizuna said...

saya terasa gak T_T

Che Rosliza Che mat said...

peringatan untuk diriku huhuhu....terasa jugak nie...sebab selalu keluar pakai t-shirt jet kikiki

Mrs Lurve said...

masih berusaha utk perbaiki kekurangan yg ada

lelamaisara said...

peringatan untuk diriku jugak ni...mekasih bert...love u..hehhehe

pss...bile nak bersalin ni..tak sabar nak ngak bb kamu..hik hik hik....(menyibuk)

Mrs Velentine said...

no.5 sya pena jumpa 3 kali

ros_reeza said...

peringatan buat diri Ros jugak :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sdg berusaha memperbaiki kekeurangan diri :)

9n0L4 said...

nice sharing. saling mengingati kan. ;)

Yana Libra said...

peringatan untuk kita semua :)

Momo said...

peringatan utk diri sendiri..terima kasih:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...