Bukan Blog Kamu: Selamat Datang ke Dunia Putera Sulung Kami

Monday, October 22

Selamat Datang ke Dunia Putera Sulung Kami






Phuhh.. phuhh... berhabuk sudah blog kecintaan saya selama seminggu..
Alhamdulillah.. Saya selamat melahirkan seorang putera raja sulung 
pada 15 Oktober 2012, Isnin yang lalu pada jam 1.06 petang seberat 3.15kg
di Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh secara cesarean...


Selamat datang ke dunia baru wahai Isaac Nawfal B. Amirul Khairudin
dah 7 hari umur beliau.. maka boleh la register nama hari ni... yeay!
 ada kisah menarik di sebalik pemberian nama ini.. meh saya cerita..

Saya minta pada suami untuk menetapkan nama pada hari ketujuh
kelahiran beliau dengan mengikut petua yang saya pernah saya 
kongsikan sebelum ni - TIPS MEMBERI NAMA ANAK..
Dengan membaca surah tertentu dan hembuskan pada anak
dan lihat respons baby cemana kan? suami saya pun buat..
dan nyata sekali baby ni memberi respon yang buat kami
ketawa berdekah-dekah sampai menangis hahaha...



Kami ada 2 nama pilihan terakhir... bila sebut nama yang pertama
sampai 7 kali panggilan.. takde sahutan.. diam, tidur membatukan diri..
tapi bila suami memanggil nama ISAAC NAWFAL tiba-tiba
dia berdehem lalu mengangguk kepala dengan laju.. SUBHANALLAH!!
lalu kami gelak tanpa guling2 sampai keluar air mata dengan respon 
beliau ni... tapi sayang, kenapa la saya tak terfikir nak amik video
baby ni buat jadi kenangan.. alahaiiii.. next baby lah..! haha..
Kami test lagi panggil.. dia tersengih pulak... ha confirm la tu!

Tuan Blog : Saya lambat update sebab baru discharge dari wad
sabtu yang lepas.. nak online pun tak dapat.. lagipun saya dan baby
tak berapa sihat.. sebab tu lambat keluar.. nanti2 saya cerita pasal
pengalaman bermastautin di hospital selama 6 hari ya..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

37 2 ORANG KATA:

Huda said...

Tahniah, amboi nama bukan main lagi, sedap..cepat cerita pengalaman semua, selamat berpantang!!

Che Rosliza Che mat said...

Tahiah....dah ada baby...patutlah menyepi....comelnya baby tue...

~ yus ~ said...

Tahniah! Kelasss nama anak....:)

MizzTina said...

uwaaaaaaaaaaaa...comelnya.. dendiam dh bersalin dh dia.. tahniah!!!

akilla ibrahim said...

as-salam,selalu jadi silent readers je tapi hari ni rasa nak komen pulak.
tahniah..nama comel seperti tuannya.

LiNda said...

Tahniah bert..comelnye baby bert, name pun sedap. Semoga menjadi anak yg soleh :)

Masz Sidek said...

tahniah kak bert... comel baby kak bert... nama pun sedap... :)

Rai Ourkizuna said...

ahahaha..comel lah respond anak awak bert..alhamdulillah semuanya dah selamat..selamat berpantang.. jaga diri bebaik..jgn buas buas okeh! take care..congrats..!

are_lin@yu said...

comelnya nawfal..cntik nama..selamat dtg ke dunia ya..;-)..penyeri ayah dan ibu..hehe..thniah akak dapat baby comel ;-)..tumpang happy ;-)

eMMe said...

Alhamdulillah..Tahniah skali lagi Mama Bert? such a cute son... Isaac, moga jadi anak yg soleh! slamat berpantang...take care of ur self n baby ya!

Kakzakie said...

Tahniah Bert. ALhamdulillah nama yg cantik. Sementara ini berpantanglah dulu apa lagi Bert melahirkan cara cesarean ye, kena jaga betul-betul..

fieda said...

tahniah bert..olo..comeynyer dia..

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, semua dah selamat...
sedap juga nama baby BERT...
bila bersalin czer ni pergerakkan perlahan sikit...
jaga diri dalam berpantang...tahniah, tahniah.....

Ctie Anis Nisa said...

tahniah kak...comelnye baby....

aimi adilah said...

tahniah kak..... sedap name =)

Kesuma Angsana said...

tahniah & alhamdullillah ye.. suka sgt2 bau2 baby ni. jaga diri ye dear!

lupekanje said...

Tahniahh...tahniah.... moga akan jadi anak yg soleh....

Momo said...

wahh....dah jadi mama...tahniah!!! comel baby tu...

Cik Nur said...

Comelnya diaaaa..!
nak pinjam bolehh..hihihii.. :)

apapun tahniah ye mummy bert..!

dwaty said...

tahniah... selamat datang kedunia ibu... dan selamat ISAAC NAWFAL... cantik sangat namanya... comelnya dia... pandai dia angguk nak nama sediri... nanti besar jadi anak yang soleh yer....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah & Tahniah akak.Dah selamat akak & baby baru.. Nawfal,sedap nama tu. Semoga Nawfal jadi anak yang soleh. :-)

Hazmin said...

Tahniah ye... Comel Isaac Nawfal tu... :)

Kak Izan said...

Tahniah BERT n HUBBY... semoga kehadiran ISAAC NAWFAL memberi sinar..harapan...dan ketenangan buat kalian berdua.. :D

LelakiSemalam said...

nama baby stylo!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

taniah bert...comelnyer baby..nama pun sedap...welcome to mama club eheeee

Pn. Sheila@CC said...

Allhamdulillah... dh selamat baby n mummy... comeynyer... nama pun sesuai sgt ngn baby...

hope bert n baby sihat k... hehe

Mrs Lurve said...

comelnya baby bert..cepat kembali sembuh dan sihat...xsbr nak baca entry baby


p/s: bagus petua tue, nti sy boleh cuba

BERT said...

mekaseh semua hihi.. nama bby bapaknya yang cari..

puan.mila said...

Ya Allah bsrnya kuasa Allah kan..tahniah bert..comel baby nya!!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hari ni auntie dtg lg jenguk isaac nawfal.....hug n kiss utk kamu sayang :)

lelamaisara said...

wah...sedapnye nama anak tu...alah comey2...teringin plak nak ada bb lagi..hehhehe..Tahniah bert

are_lin@yu said...

dtg tgk nawfal lg..akak ltk la gmbr lg..xpuas tgk..hiihi

teratak hati said...

Tahniah dh bersalin ye..comelnya nawfal..lamanya duk hospital..tk saba nk bc cerita saat2 nk bersalin tu..

Tentang Kita said...

tahniah awak...sedap nama anak lelaki awak tu...comelnya Isaac

My Life's Journey said...

salam pekenalan ..jalan2 cari barang baby terjumpa blog sis (^_^)

comelnya anak sis ..sukaanya umi tgok!!! ni laa buat umi tak sabar nak de baby ni .. cuteeeeeeeeeeeee nyaaaaaaaaaaaaaaaa

ct kektus said...

tahniah akak ! so kiut lah baby.

hai isaac nawfal. :D

saira othman said...

Tahniah...
Kecik2 da comey..huhu...
New Update : http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...