Bukan Blog Kamu: Saya nak beranak dah...

Thursday, October 11

Saya nak beranak dah...


38 minggu sudah.. saya sedang menghitung hari..
kadang2 perut dah mula mengeras.. pinggang dah sakit..
kat bawah perut dah mula sengal2.. cuma tak selalu..

Kalau saya tak update blog, FB atau tak blogwalking tu maknanya
saya dah ke spital la ye.. manalah tau dah ada tanda nak bersalin,
kalau sempat saya update la blog kejap.. hehe boleh ke camtu?

Bersalin kat mana pun tak tau lagi.. tengok la mana2 spital besar
yang terdekat.. sebab saya akan berpantang di rumah mak saya di N9..
nak carik spital besar je.. spital kecik tak main..hehe sebabnya saya punya
 buku pink tu ada sticker merah.. ada risiko sikit.. yang dah mengandung 
tu tau la kot apa tu sticker merah ye tak hehe..

Checkup baru2 ni semuanya ok.. takde apa nak dirisaukan..
cuma kesihatan diri sama ada kuat atau tidak je masa bersalin..
moga penyakit saya tidak mengganggu saya la nanti...
doakan saya ya.. dan juga nak mintak mahap pada semua orang
yang baca blog ni kalau ada salah dan silap saya hihi...

Tuan Blog : Petang ni nak ke Ipoh teman cik asben main bowling
kat ipoh parade.. ada tonemen katanya.. saya takde la main, cume 
jadi pompomgurl untuk beliau jela.. hehe..masa ni la nak jenjalan..
kasik nak senang beranak kata orang heh heh heh..

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

39 2 ORANG KATA:

Kak Izan said...

waaa... suspennya.. masih terasa memori2 lepas... apa pun.. selamatlah seglanya untuk BERT.. akak mendoakan yang terbaik untuk kalian semua..

nota kcik:.. sempat lg gi tengok tonemen tu... :D

BERT said...

@Kak Izan

sementara lum banak pinak ni leh la ngikut mane2 beliau pegi heh heh heh

LiNda said...

mesti nebes gile kan bert menghitung hari nk bersalin. Sempat lagi tu dia nk jd pompom girl..haha. Pape pun linda doakan semuanye dpermudahkan :)

~ yus ~ said...

mo selamat semuanya. Akka bersalinkan yg kecik sekali tu masa kandungan 38 minggu...:)

akilla ibrahim said...

as-salam..semoga semuanya selamat..aameen

ros_reeza said...

eh dah nak bersalin, sempat lagi gi Ipoh ye .. hihi..

Bert, Ros doakan moga segalanya dipermudahkan untuk Bert.. Aminn :)

are_lin@yu said...

hihihi klu dkt sini roger tua nk g tgk..hihi...semoga semuanya dipermudahkan ya dear ;-)

dya bunga said...

mesti nerves gle kan?hihi

Kakzakie said...

Hmm... masih nak jenjalan lagi dik. Kalau mak tahu marah dia. Jenjalan kat rumah tak apa mana tahu masa blowing tournament tetiba nak bersalin tak ke haru... bawa semua barang dlm kereta tau..

♥ ROS ♥ said...

Wah bestnyer... Seronok rasa nak bersalin lg...opsss... Hahahha... Semoga dipermudahkan yer... :)

BERT said...

@Kakzakie

brg udah redi k. zakie hihi.. andai kate nak terbanak kang tape spital dkt je kt ctu hihi.. duk rmh lg bhya kalo cik laki nak g jejauh dari umah.. baik sy ikot hehe

eMMe said...

fuh.. Bert, masa bersalin sudah hampir dear...
take care tau
larat lagi tu jenjalan gi Ipoh..
ade yg bersalin kat Hosp Ipoh ni
hehehehe... jgn lupe bawak buku merah tu ke mana mana...
takot bersalin tak dijangka bila kan...
InsyaAllah Allah permudahkan semua..
dah siap beg2 masuk dlm kereta ke Bert... jgn lupe kay... take care always.. ape2 nnt bgtau akak ek.. sms akak ek...

Saya Disini said...

semoga selamat semuanya

Mrs Lurve said...

bestnya..moga dipermudahkan utk bert masa bersalin nti..

Ana Lyana said...

sekejap je dah 38week.. selamat bersalin Bert!..:)

Rai Ourkizuna said...

wahhh..debaran kian terasa..bert.. banyak2 selawat ok..baca doa nabi nuh dalam ikan paus tu..semoga dipermudahkan..

jangan noti noti pegi ipoh tu.. kang terberanak tang sana jenuh.. hehehe.. take care

Mrs Velentine said...

kena ready brg2 ni..

Aku-Enot said...

Enot doakan semuanya dipermudahkan....Aamiin..

Cho Zila said...

akak tak nah merasa 38 minggu mesti 36 minggu kena dikeluarkan.. ni bukan stiker merahjer kot.. memang tahap tak boleh tunggu 40 minggu...
semoga dipermudahkan.. banyakkan berdoa yerk bert... nanti dah senang datang2 ler akaknyer blog lagi ...

Cik Sara said...

Bert.....
Semoga dipermudahkan kelahiran baby nanti ye...
Aminnn....

iedchan said...

salam..I ade shaklee BF set ye..kalo u nak..harga terbaik di batam..hehe..
email i k.. ieda.chan@gmail.com :P

permatabiru said...

semoga semuanya selamat..xlama dah tu..grt ready..take care

Qhaifa Nur said...

saat itu mmg mendebarkan semua dibuat x kena...
moga dipermudahkan segalanya...

LiYa HaNiF :: said...

semoga semuanya dipermudahkan...
kita lak terasa nerves..

Kesuma Angsana said...

doakan yg terbaik & moga dipermudahkan ye

dwaty said...

chayok2... semoga semuanya berjalan lancar... ibu dan baby selamat...

lelamaisara said...

doakan yg terbaik untuk bert..;)

ieda said...

dikk akak doakan semua selamat dikk
insyaallahh .. jgn risau tau ..

Momo said...

kakak ni...bawak rehat banyak2... blog tu nanti2 bisa diatur..hehe

Ctie Anis Nisa said...

semoga mudah semuanya kak...ibu dan baby sihat dan selamat...amin....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hau bert sempat lg tu bk p bowling hehehe..apa pun wani doakan semuanya selamat n dipermudahkan..Insyaallah

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

typo plak *hai* haha

fieda said...

kak fieda doakan semoga semuanya dipermudahkan ye..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

wah..dah rasa2 nak bersalin yea.. hati2 pegi jadi penyokong boling nanti.. semoga di mudahkan urusan nak bersalin nanti..

Wanda Azahar said...

semoga segalanya selamat dan berjalan lancar... aminnn!

lupekanje said...

Semoga dipermudah dan selamat ibu dan anak yang bakal lahir ni..Beranak elok2...jgn menjerit2 taw..malu kat misi.heheh.. Jaga kesihatan bebaik....nanti jaga pantang..jangan minum es..jangan sesibuk nak hapdet blog...siapkan anak,makan nasik ngan lauk yg dibenarkan, siapkan makan rempah jamu, pakai bengkong leklok, btungku bagai, baru ler leh jgk blog.. :)

Khalilah MNor said...

Ucapan tahniah awal dr sy... Mudah-mudahan selamat semua. Pengalaman bersalin kakak saya lagi kelakar. Dah pecah air pun masih sempat makan lagi sambil mengaduh2 sebab contraction. Semua marah dia, tapi dia boleh ckp lambat lagi jugak baby nak betul2 keluar. :)

BERT said...

heheh.. terima kasih semua.. semoga doa diperkenankan.. aminnn

fiqkbe said...

semoga sis selamat melahirkan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...