Bukan Blog Kamu: Bila mak buyung berjalan jauh...

Monday, September 3

Bila mak buyung berjalan jauh...


Dari Perak menuju ke KL... dari KL menuju ke Terengganu..
Pusing semula dari Terengganu ke KL.. dan nak pulang semula
ke Perak hari ni.. fuhh jauh betul saya berjalan ke sana ke mari..

Dah sarat camni.. bila berjalan risiko nya bila jalan tak berapa rata..
terentak sane sini.. bila di highway tu ok la sikit jalannya..
dalam perjalanan pulang dari terengganu ke KL sabtu lepas..
mula la perut sakit menegang, senak dan sesak... adoiii...

tapi buat rileks aje.. semalam pegi UKM bangi pun ikot jugak
sebab nak hantar adik ipar nak masuk belajar... makin lama 
makin sakit perutnya.. lepas register lepak makan kat satey samuri
di Kajang tu.. dah makan pun sakit lagi.. nak jalan pun setapak demi setapak..

dah tak tahan ajak la cik asven pegi hospital..
yang terdekat masa tu ingat putrajaya je la..
sampai di hospital putrajaya terus masuk ke dewan bersalin 
untuk pemeriksaan... cek itu ini makan masa dalam 3 jam jugak
barulah selesai.. Alhamdulillah... lega.. takde kene tahan ward bagai..
dah tade dah sakit perut bila dah makan ubat..

minggu ni nak balik ke negeri sembilan untuk kenduri 
adik saya kawin pulak ni.. amik masa 4,5 jam jugak nak sampai..
jalan jauh lagi... oh mintak2 lah tak senak lagi perut ni...
belum masanya lagi nak keluar ya.. sebulan je lagi.. sabar ye baby..


Tuan Blog : macam dah kompom je jantina baby bila dapat scan 
baby lagi semalam.. huhu.. syokknyaaa.. boleh prepare nama 
dan barang baby lagi ni hehehe...






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga dipermudahkan semua nyer :)

ros_reeza said...

semoga selamat semuanya ye :)

Masz Sidek said...

bestnye dah tahu jantina baby... :D

LiNda said...

hehe..kuatnye berjalan, xpe2..exercise kan. Juz take care ur self ye bert.lInda doakan semuanye selamat..:)

Cik Nur said...

hadoi..kalau sakit, jgnlah buat rilek2..bahaya tau..lagipun sian baby...

Momo said...

perghh..bakal mummy vavavoom.. hehe.. baby tu tak sabar lagi nak tengok mummy and daddy nye..hehe...;p

Kak Izan said...

pilih jangan tak pilih... hihihi :D

eMMe said...

yea la...jauh tu jalan... bukan dekat2..lau dekat2 pun letih gak perut tu kan... hurm... Bert, dah sampai umah ke? tak pat jumpe yea..mmg Me pun selalu check up kat Spital Putrajaya... pst2!! dah tau jantina? boy ke girl? aisey..ni buat surprise bebetol ni...hehehe...

are_lin@yu said...

ati2 dear..dgr kata klau dah sarat jln jh lain risiko dia..huhu..semoga semua selamat ya..tak sabar nak tgk mka bby ni.hehe

Pn. Sheila@CC said...

wah.. kuatnyer bjalan... y ptg kete y bawa... hehe...

dh tau genger er... sronok la kan...

akak pun dh tau tp still konfius...

duniafana said...

saya doakan semua selamat ye

Karukord Jagau's said...

waaah begitu gigihnya bejalan jalan...hehee moga selamat aja ye

Wanieys said...

semoga semunya dipermudahkan...Insyaallah

lelamaisara said...

eee..dah sakit wat relex2 aje....kang teberanak kang...hehehehe

moga dipermudahkan ye..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...