Bukan Blog Kamu: Susulan kisah mangsa langgar lari..

Tuesday, September 25

Susulan kisah mangsa langgar lari..



Saper yang ada terbaca entry lepas yang saya buat tentang

Mengikut berita yang disahkan, orang yang melanggar lari itu
ialah seorang perempuan..!! masuk lorong motor tanpa signal
dan tak tengok cermin sisi langsung! dan akhirnya melanggar
abang ipar saya ini.. tergolek2 beliau terjatuh ketika perjalanan
ke tempat kerja dan menyebabkan kecederaan dalaman
sehingga ada satu jarinya patah dan dimasukkan besi untuk pemulihan..

Tapi tak boleh lari kemana, report sudah dibuat, pemangsa sudah 
dikenal pasti.. sebab rakan abang ipar saya ini sempat menyalin
no plat kereta terbabit.. lagi pulak cermin sisi nya pun patah..
disimpan dan dibawa oleh rakannya ke balai polis sebagai bukti..

Maka kita, bertanggungjawablah apa yang dah kita buat..
memang menakutkan bila dah langgar orang.. kalau saya pun 
cuak.. tapi jangan lari.. kesian mangsa yang dilanggar kan...
Buat abang ipar saya ini, saya ucapkan selamat sembuh
dan selamat hari jadi pada hari ini.. moga dipanjangkan umur
dan diluaskan rezeki hendaknya... aminnnnnnnnnn.. :))




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

16 2 ORANG KATA:

Kak Izan said...

siannya... semoga cepat sembuh...bagi si pemangsa..tunggulah hukum karmanya...emmm

permatabiru said...

aduhh..kesiannya semoga cepat sembuh..semoga yang bersalah mendapat hukuman..

Kesuma Angsana said...

aduhai kesiannyer, moga cepat sembuh ye !

Mrs Lurve said...

semoga abg ipar bert cepat sembuh..

eMMe said...

hope dpt pengadilan yg sewajarnya la kan Bert!

Rai Ourkizuna said...

mesti pompuan tu panik sbb da terlanggar orang..tapi kan geram tau tengok pompuan yang bawak tak tentu hala ni..walau pun akak pompuan dan takde lesen tapi so far drive tu takde la membahayakan orang lain..

ye la..kita tau kita tak expert lagi.. bawak pun slow je..ambik lorong paling kiri..hahaha..

Kakzakie said...

Sama-sama kita berdoa moga yg buat salah itu akan menerima balasan. Buat abang ipar Bert Selamat ulangtahun kelahiran dan moga cepat sembuh.

My Little Diary said...

alhamdulilah...dapat jugak org yang melanggarnya ye.
semoga segalanya berjalan lancar dan slmt hari jadi buat abg ipar ye.

are_lin@yu said...

ciannya..huhu..moga abg ipar sis cpt sembuh..muka lbh krg dgn hubby akak..hehe

dwaty said...

bagusla dapat dah si pelanggar tu...

Qhaifa Nur said...

kenapa nak lari...kenapa x bantu sbb dah buat salah....
moga bang ipar Bert cepat sembuh dan sihat seperti sediakala...

Pn. Sheila@CC said...

semoga cpt sembuh... ciannyer... hope tabah n cekal k...

ros_reeza said...

MOga cepat sembuh ye :)

fieda said...

kesian la kat dia..

Che Rosliza Che mat said...

Semoga cepat sembuh...Ada jugak perangai manusia cam gitu..dah langgar lari pulak...manusia sekarang...

Cik Nur said...

haish..dah la langgar org, lari pula tu..!
tntu xde lesen tu..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...