Bukan Blog Kamu: GEMPAR!! : Misteri Hantu Lesung Batu... haha

Thursday, September 20

GEMPAR!! : Misteri Hantu Lesung Batu... haha




2,3 minggu yang lepas ketika dalam bulan Syawal
terdengar dengan jelas bunyi lesung batu dari tingkat atas
jam 5 pagi lebih kurang.. cik asven kejut saya dan bertanya,
"dengar tak bunyi batu tumbuk tu?" dan saya menjawab
dengan mengantuknya... "dengar.. orang atas nak puasa 6 kot"
(Saya duduk rumah tingkat 1, kuarters guru 4 tingkat)

minggu lepas kecoh lagi bunyi lesung batu waktu maghrib pulak
lama sangat sampai 2 jam bunyinya tanpa henti.. saya dengar...
tapi beranggapan orang atas nak masak makan malam la..
tapi saya takde pun dengar sampai 2 jam.. orang atas yang bagitau..
kuarters ni didiami 5 keluarga sahaja.. masih ada 3 biji rumah kosong
yang belum pernah diduduki oleh sesiapa pun sejak dibina...

setelah disiasat salah seorang dari 5 keluarga itu, nyata takde 
sape pun yang menumbuk lesung batu pagi2 buta dan waktu
maghrib tu.. ada yang keluar.. kalau ada kat rumah pun 
takde pulak diorang ketuk lesung batu lelame camtu..

ntah.. saya selalu je dengar.. tapi buat bodoh je..
dalam kepala fikir ada orang masak2.. tak terfikir pon 
soal mistik.. tapi kalau dah diorang tak ngaku...
hmm sape pulak yang ketuk batu tu..............................





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

16 2 ORANG KATA:

Che Rosliza Che mat said...

kikiki...orang kat atas tue nak masak jugak...selalu jugak dengar kisah camni...nasib baik cr rumah teres...

MizzTina said...

hehe..dia segan nk ngaku kot sbb dh semua tertanya..

My Little Diary said...

tu lah...lain kali nak guna lesung batu alas dgn kain supaya bunyi tak sampai satu apartment dgr..hehehe kan dah malu nak ngaku...
atau apakah misteri nya...antu batu lesung kot...

Mrs Lurve said...

kalo sy pun wat bodoh je huhuhuhu

Momo said...

hantu tu pun nak masak jugak kot....... hahahah...

p/s: kak bert..tak best kurus kak... kurus sgt..huhu...

Sue PeLik said...

hahahaha lawak betoiiiiiiii huhuhuh

Kesuma Angsana said...

wei misteri betul tu cuba panggil uncle seekers hahaha

Kakzakie said...

Eh... kakak pernah dengar ada kes macam ini tau Bert. Keluarga kakak kan majoriti tinggal di S'pore dan di sana 99% duduk di apartment/flat/condo mana ada rumah sebiji macam kita.

Bila report ke security sah tak ada yg ketuk lesung tu. Sampai panggil ustaz/bomoh bagai baru hilang. Ini kisah betul bukan gurau tau Bert.

Rai Ourkizuna said...

ohh..scary dowhh..

awal2 akak pindah dulu ada dengar bunyi macam batu aquarium jatuh2 atas lantai gitu pukul 2-3 pagi.. ngeri gak..esoknya baru tau jiran sebelah tu susun batu kat depan pintu rumah dia pagi pagi buta.. buat takut je...hish..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ni dah jadi misteri nusantara hahaha

are_lin@yu said...

ada ke jadi dear..ayu tak pernah alami lg.huhu

permatabiru said...

scary aje kan..hati2..

Saya Disini said...

tkut pulk eh

Qhaifa Nur said...

tak mustahil juga ada hantu lesung...takutnya rasa....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

lesung batu yea..
kadang2 ada org kata dengar dari tingkat atas org "tabur guli"..
mcm2 juga yea.. :-)

Cik Nur said...

haishh..seram lak baca..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...