SHOPPING : KEDAI BABY ONLINE TERMURAH DAN POPULAR!!!

Tuesday, September 11

Hati dan perasaan janganlah dipaksa...

Ada orang suka mendesak..
Ada orang tak suka didesak..
adakah anda pendesak yang terdesak mendesak 
mangsa desak supaya terdesak macam pendesak?

Hati dan perasaan memang tak boleh dipaksa-paksa..
kalau dah dibagitau tak nak.. tak suka.. tak mahu..
kenapa nak di paksa-paksa.. mesti ada sebab tersendiri
kenapa di beri alasan taknak.. tak suka.. tak mahu...

fahamilah.. hayatilah masalahnya.. bukan mengutuk tapi carilah
 sebab kenapa tak boleh dipaksa hati dan perasaan itu..

Mentang-mentang pangkatnya rendah.. disuruh itu ini
mengikut kemahuan si pangkat tinggi tanpa kerelaan hati..
Biarlah keikhlasan tu datang sendiri tanpa dipaksa..
Bukan menurut tanpa rela hati akhirnya memakan diri sendiri..

Usah dirayu pada yang tak sudi lagi..
hati dah tak suka jangan di paksa lagi..
akibat kecewa dengan sikap yang taknak berubah hati..
tepuk dada tanya salah sendiri..
kini beliau bahagia di samping insan yang dicintai...


Tuan Belog : takde kene ngene ngan diri sendiri.. cume pemerhatian pada mangsa






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

13 2 ORANG KATA:

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah dia dh bahagia :)

Cik Nur said...

nur xsuke di desak dan mendesak..
sebab bila kedaan terdesak, apa yg kita lakukan tentu2 tak ikhlas..kan..

Kakzakie said...

Siapalah mangsa itu Bert. Syukur sekarang lebih bahagia.

Cikgu Ma said...

x suka mendesak..apatah lagi di desak...tp adakala tersepit dlm waktu terdesak...

are_lin@yu said...

kes apakah ini..hehe

Kak Izan said...

Firman Allah s.w.t : Kun Fa Ya Kun..

Bila Allah s.w.t kata jadi.. maka jadilah ia...

tak perlu desak atau paksa.. jika sudah ditakdirkan... maka berlakulah ia..

emmm...:D

eMMe said...

Bert, perhati sape tu
pun boleh jadi entry..hahaha..
ade je idea Bert ni.. bagus2...
dok sarat pun tak kering idea...
ada je citer utk hidangan di petang hari.. hehehe...

Sue PeLik said...

buat sendri erk?? best dan sedap bunyinya! :)

LiNda said...

pndai bert berbahasa..linda x suke dipaksa org, disuruh org pun x suke. Setengah manusia kan suke pakse2 smpai kite buat something jadi tak ikhlas

Rai Ourkizuna said...

kesian..sure stress mangsa kena desak begitu..

cweet pinky said...

pasal perasaan nih memang ramai pendesak , pernah jugak jadik pendesak , tapi kalaw di pikir balek buat per desak pada yang tak sudi kan , hehehe ~

Wanda Azahar said...

sy ter-mendesak orang..tak sengaja.. ni dia dah pegi..macam mana nih...waaa ToT

Wanieys said...

siape terdesak siapa yg mendesak saper ni eheeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...