Bukan Blog Kamu: Mangsa Langgar Lari.. apakan daya!

Friday, September 21

Mangsa Langgar Lari.. apakan daya!

Takziah buat abang ipar saya kerana terlibat dalam kemalangan...
Beliau menunggang motorsikal di bahu jalan dan dilanggar oleh
kereta gila yang suka menyelit-nyelit di kala kesibukan rakyat
kota bekejar ke tampat kerja masing-masing...

Beliau tercampak di tepi jalan sambil terlanggar divider kot
dan mengakibatkan kecederaan ringan tetapi salah satu
jemarinya telah patah.. nasib baik beliau tidaklah cedera parah..
Lebih malang lagi, pemandu yang melanggarnya hanya berhenti 
seketika dan lari begitu sahaja.. Nasib baiklah kawan pada abang
ipar saya itu ada di kala itu sempat merakam no plat kereta
yang melanggarnya dan terus membawa mangsa ke hospital..

Sangat benci dengan manusia yang tanak tanggungjawab ni..
dah langgar orang patu lari plak.. takpe.. Tuhan tu ada..
hari ni mungkin dia terlepas.. esok lusa apa pulak nasib dia..

Kereta diconteng?... jahatnyaaa!!








Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

Momo said...

bengong org tu...benci org macam ni..tak de rase tanggungjawab..iye pun nebes..jangan la sampai lepas tangan..

LiNda said...

linda benci gile dgn org langgar lari ni, x brtaggungjwab lgsung...geram tau

Mrs Lurve said...

mujur cederanya sikit sj, harap polis sana dpt tangkap org yg langgar lari tue..baru pdn muka

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

manusia cuai..xnak bertanggungjawab...semoga dpt tgkp dgn cpt

eMMe said...

Bert! akak silap baca entry ni..sori... hope cepat pulih dari kemalangan...

Cikgu Ma said...

geram jugak org macam tu..nak tunjuk terer konon...tp last2 menyusahkan org lain...hmmm...

takziah utk abg ipar..teruk ke?

My Little Diary said...

mementingkan diri sendiri mereka ni

nasib ada kawan tolong catit no plat kereta tu...senang nak buat report nanti

Rai Ourkizuna said...

kesiannya..nasib baik tak parah kecederaannya..

baru pagi semalam tengok ada orang eksiden depan opis ni ha..

ros_reeza said...

Harap cepat sembuh ye nanti :)

Karukord Jagau's said...

Alhamdulillah juga ye kecederaan nya tdk begitu teruk...

Sue PeLik said...

hadoiiiiiiiiiiiiiii baca pun rasa nak debik jer orang tuh. dah langgar tu bertanggungjawab laaaa. neh tak. dah laaa kecuaian dia. haish!!

Che Rosliza Che mat said...

Hai! Bert...Semoga abang ipar cepat sembuh...memang bengong orang yg langgar lari tue...

permatabiru said...

mmg tidak bertanggungjawab langsung..dah buat salah mengaku aje la..kan..

Cik Nur said...

moga abang ipar bert cepat sembuh.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...