Bukan Blog Kamu: Tips tingkatkan traffic untuk blogger jeeee

Wednesday, December 22

Tips tingkatkan traffic untuk blogger jeeee

Mekaseh kak qaseh raihan….

Kerna sudi mengkasiktahu ini perkara…

Hehe leh wat satu entry baru hahaha…

Bingung untuk diri sendri tade idea nak merapu aper

Di petang2 yang dingin beku ini….



motifnya adalah untuk 'menaikkan trafik'... ala-ala MLM pun ye ugek ni..hihikss..oleh kerna buat ni bukan kena bayar pun so pada saya tak salah mecuba..jom sama-sama cuba ye..hehe



Cara nya begini:

  • Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
  • Uolss hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang korang nak tulis dalam blog or web korang.


1) mizz shinzu


2) Myself V3 Me &


3) Blog Hanz


4) BiMies’s WoRLd


5) Farah Shafiqah


6) Qila Razak


7) Cekla


8) Miss Yaty


9) Magrib Menjelma


10) Bila Luma berkata-kata


11) Putera30 Photograper


12) Internet tutorial


13) A Diary of Sorts


14) cahaya citra jiwa


15) Bukan Blog Kamu



1. Sebelum korang meletakkan Link URL ke posting blog or web uolss, sila hapuskan link nombor 1.


2. Selepas itu pindahkan Link No.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.


3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15)




***So urutannya jadi mcm ni***




1) mizz shinzu


2) Myself V3 Me &


3) Blog Hanz


4) BiMies’s WoRLd


5) Farah Shafiqah


6) Qila Razak


7) Cekla


8) Miss Yaty


9) Magrib Menjelma


10) Bila Luma berkata-kata


11) Putera30 Photograper


12) Internet tutorial


13) A Diary of Sorts


14) cahaya citra jiwa


15) Letak Blog anda disini!!!!!!!!!!!!!!!!!





Ingat!!!


Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1

Posisi no.14, Jumlah backlink = 5

Posisi no.13, Jumlah backlink = 25

Posisi no.12, Jumlah backlink = 125

Posisi no.11, Jumlah backlink = 625

Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125

Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625

Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125

Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625

Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125

Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625

Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125

Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625

Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125

Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba ok :) Selamat mencuba!!!




REMINDER :


Ingat, jangan menipu. Tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak. Pastu jgn lupa promote link entry ni. Kat member korang coz lagi byk lagi bagus. Kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknanya dalam 10 org yg buat. Iingat lagi byk backlink kita, lagi tinggi rating kita kat GOOGLE :)







Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

8 2 ORANG KATA:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dulu tak faham sistem ni tp skrg dh faham cuma traffic je meningkat pageviews blm tentu sbb dorang akan clik link & copy url jer.. pastu siapkan assingment ni then post.. Kan bagus kalau ada segmen yg blh tingkatkan pageviews.. orang baca jugak kan entri kita.. di samping traffic juga meningkat. Apapun selamat mencuba yer.. Bagus juga untuk memperkenalkan blog.. mana tau yg yg sangkut kan dgn blog kita

TWEETY BERT said...

ha betul tu... saya pon kak qaseh ajak join..ni sistem MLM diorang tiru.. btul tu.. tapi biler view blog diorang trus polo skali n tiinggal jejak.. ehhehe... mekaseh sis...

Aimi Razman said...

Salam hye dear yg cute, ada salah sket yg link url tu. mizz shinzu tu u kena buang for 2nd edit. if u still konfius lg, ask me k :))

Aimi Razman said...

Act cara ni untuk memudahkan pengunjung blog anda untuk mengopy artikel yang berada dalam blog korang.Cara ini bukan sahaja memudahkan untuk para pengunjung,tetapi juga ia dapat menambah bilangan backlink ke blog korang.Seperti sedia maklum Backlink adalah link web atau blog yang disimpan di website orang lain.Backlink adalah bende yang paling penting kapada Google iaitu sebagai mesin pencari terbesar di dunia. Jumlah backlink merupakan salah satu senjata utama kepada pemilik web atau blog kerana manfaat yang akan di perolehi apabila memiliki backlink yang banyak dapat menetapkan web atau blog berada pada 20 link web atau blog yang terbaik semasa search engine di lakukan.Semakin banyak web atau blog dibuka pengunjung di dalam search engine google semakin cepat web atau blog tersebut mendapat peningkatan pada pagerank.Backlink juga dapat di lakukan dengan cara berkongsi link antara satu sama lain di dalam dunia web atau blog sebagai contoh perkongsian dengan cara "exchange Link".Dengan cara ini proses backlink akan berlaku dengan cepat dan ini akan memudahkan link web atau blog di kesan dalam proses search engin apabila di lakukan.

source: budak nakal

CekLa said...

awak dah di tag! http://sayecekla.blogspot.com/2010/12/saya-mau-ga-dari-miss-librarian.html

Ain Atika said...

wahhh boleh cuba ni...=)

TWEETY BERT said...

thnxz aimi razman...

baiklah cikla.. nanti saya terjah...

ain atikah.. sile2..

arep_lockermonth said...

err..seriyes arep blur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...