Bukan Blog Kamu: Tak puasa sebab makan ubat?

Tuesday, August 14

Tak puasa sebab makan ubat?


Entry semalam saya ada bagitau yang saya tak sihat
dan harus ke hospital untuk mendapatkan rawatan...
kisahnya.. ahad malam isnin, lepas berbuka saya teringin sangat nak
ke hospital besar di Teluk Intan, Perak untuk mendapatkan 
rawatan akibat dah tak tahan dengan penyakit baru dapat ni.. :))

Mulanya ke bahagian emergency, diorang tolak suruh saya ke 
bahagian dewan bersalin untuk di periksa.. bila dah kesana dan dicek
oleh doktor yang bertugas pada malam tu, saya di arahkan ke bahagian
 kecemasan semula sebab penyakit saya takde kene mengena 
untuk beranak pun.. pegi semula dan akhirnya dapat diperiksa..

sampaikan 2 doktor yang memeriksa sebab special case kot haha..
doktor yang bertugas tu pun tepon doktor pakar untuk
mengkompomkan apa rawatan yang sesuai buat saya nih..

tapi sayangnya.. hanya satu ubat yang diterima malam itu
sebagai ubat penahan sakit.. doktor tu bilang datang la isnin esoknya
sebab ubat special tu hanya doktor pakar yang boleh kasik...
maka semalam datang lah semula ke hospital itu untuk 
mengambik ubat berkenaan.. ha.. amek kaw.. tu macam gambar 
kat atas tula ubatnya... ada 8 kotak yang mengandungi 200 biji..
untuk cepat sembuh maka saya diarahkan tidak boleh berpuasa
 kerana wajib menghabiskan ubat itu dalam tenpoh 10 hari camtu.. :((

baru aje bercita2 nak berpuasa penuh ini tahun... hmm...
apakan daya.. ada dugaan yang tiba.. kene kuatlah..
tak makan ubat kang tak sihat pulak.. nak raya dah ni... hihi
semoga penyakit ini cepat sembuh dan takde kesan pada bayi..
juta2 timekaseh banyak2 pada iencheq somi yang sangat2
menjaga minimu ini.. hanya DIA dapat membalas jasa beliau..


Tuan Blog : harini baru nak pegi shopping baju raya.. 
suka shopping last menet sebab harga banyak dah turun wooo..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

22 2 ORANG KATA:

MizzTina said...

xsht pun smpt shopping ye..

BERT said...

kaki sihat badan je tak sihat haha.. so boleh jenjalan lagi nih heh heh

are_lin@yu said...

hehe tak sihat jalan banyak kot ni..hati2 ya dear ;-)

:: Mrs.Eady :: said...

semoga cepat sembuh..

Kesuma Angsana said...

shoping2 pown, jaga diri ye

Ayu Iman said...

moga akk bert cpt sehat.mkn ubt tau jgn miss..:)

Kakzakie said...

Demi utk kesihatan Islam pun membenarkan Bert. lagi pula ada baby tu kena jaga. Bila dah bersalin kelak dah sihat boleh ganti bukan susah pun kan...

Kakak doakan moga baik-baiklah hendaknya..

Mrs Lurve said...

moga bert sihat spt sediakala.. jaga diri baik2..

gadisworld said...

jaga diri elok2 yer..takper soping tu terapi diri..he..he..

lelamaisara said...

sakit ape tu bert...

wah wah tak sihat sempat nyoping lagi tu eh..;)

saya pon baru nak mula nyoping jugak ni...hehehehe

permata biru said...

jgn lupa makan ubat..semoga cepat sembuh..

BERT said...

sakit biasa2 je.. janji kene makan ubat.. Insyallah baik la nanti hehe.. kene ganti pose la nanti.. sebaek pose nak abih dah..

aminn.. mekaseh yg mendoakan.. moga cepat la smbuh..tak tahan plak rasenye..

Wanieys said...

amboi nk g sopink lagi tu eheee..take care okay :)

Pn. Sheila@CC said...

huh... byknyer nk habiskan tu dlm 10 hari... hope cpt sembuh k...:-)

L said...

tape akak.. bersabarlah.. dugaan...=) semoga sentiasa ok akak..

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/08/6-nikmat.html

Masz Sidek said...

byk tu kak... dlm 10 hari kena abiskan...

eMMe said...

Salam Bert, nape bert?
sakit apa kah itu?
cite la kat akak...
nak gak sibuk tau
boleh ke?
hehehe...

Bert, akak dah habis shoping dah..
duit gaji bulan ni pun dah terusik dah, huhuhuhu.....

LiNda said...

banyaknye ubat tu bert..adoii, x sggup nak makan ubt banyak2. sabar ye bert, nk wat camne ni dugaan, pape pun linda mendoakan bert dan baby sihat sokmo..Take care..:)

Rai said...

wahh..raya awal la awak ye..hihi.. semoga cepat sembuh ya..

hujung2 raya ni ada jugak yg makin murah..ada yang makin mahal.. kena pandai memilih gak..selamat soppink~

Karukord Jagau's said...

Alhamdulillah masih boleh suping lagi ^_^

Cik Nur said...

moga cepat sembuh, jaga kesihatan ye.. :)

betul, shoping last minit syok, tapi fenatt..!

Cik Asma BLuppy said...

get well soon akak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...