Bukan Blog Kamu: Kurma pilihan anda di bulan puasa?

Wednesday, August 1

Kurma pilihan anda di bulan puasa?


Dah banyak jenis kurma saya makan... tapi kurma madu yuta ni
jugak yang sedap, mudah dibeli dan senang dicari... tak gitu??
kurma ni tak manis sangat.. tak keras dan takla lembik sangat..

salah satu keluaran yusup tayup yang saya pilih dan makan...
tiap kali berbuka dan sahur mesti makan kurma ni...
bila rasanya sedap, nak makan 7-10 biji pun takde masalah.. 
ngapp aje tiap kali saya bersahur supaya badan saya kuat!!

dah terai makan jenis kurma lain tak kira la yusup tayop ke
atau ape tah jenama lain semua tu.. tapi tak leh terima..
ada yang keras sangat.. ada yang lembik sangat...
yang tak tahan ada yang manisssssssssssss sesangat!!!

pstt... anda bagaimana???



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

16 2 ORANG KATA:

ros_reeza said...

Ros pun suka jugak kurma ni dan lagi satu, kurma Safia, Yusof taiyob gak...

:: Mrs.Eady :: said...

yg ade coklat :)

Wanieys said...

kat rumah wani mkn yg YUTA safia hihi

Masz Sidek said...

family sy pun suka makan kurma yusuf taiyoob ni...

LiNda said...

linda pernah try kurma ni..memg sedap..

iedchan said...

sy tak makan kurma...tapi sebab kurma ni kan dah jadi sunnah..so sy mkn coklat kurma..heheh

Cik Nur said...

YUTA juga pilihan nur...selalu pilih Yuta waseem..sedap gak.. :)

keli menari said...

Safina pon sedap gak,kurma mana yang tak sedap , lagi mahal agi sedap rasenye..hehe

Kak Izan said...

akak sumer kurma sebat jer... cuma kurang suka yang manis sangat.. :)

eMMe said...

Salam Bert, suke kurma ek... akak makan gak kurma.. suke yg kering, yg tak manis, yg kene dengan tekak, mau banyak kurma la akak makan, heheh.. so far plg banyak akak makan kurma 3 biji, hehehee~ sebab, akak tak leh la makan manis2 ni.. walaupun kite sedia maklum kurma tu manyak khasiatnya, tapi akak tak leh la dik, air gula akak suka plak, hahahahhaha...

MizzTina said...

pilihan kite sama!!!

❤Kamsiah❤ said...

akak tak kisah brand apa,janji tak manis melekit...

lelamaisara said...

tak kisah ape brand janji sedap dimakan..hehehhee

are_lin@yu said...

hehe kita samalah ;-)..salam 12 ramadhan dear ;-)

Momo said...

saya nak kurma disalut coklat.pergh...

Rai said...

saya makan kurma arabian date.. kurma kering tapi lembut sedang sedang aje..isinya halus..tak berapa manis. yusuf taiyoob tak pernah cuba.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...