Bukan Blog Kamu: RESIPI : Sup Buntut

Friday, August 3

RESIPI : Sup Buntut



Pada hari jumaat yang mulia ini...
izinkan saya untuk menyajikan anda resipi terbaru dan terkini..


cara penyediaannya mudah sekali....
anda perlukan sejumlah wang untuk membeli bahannya..
harganya bergantung kepada harga pasaran..
kalo mahal.. terpaksalah beli.. kalo murah untung padahnye...

setelah membeli bahan2nya...
maka anda perlukan semangkuk air berwarna putih
serta juga sejenis periuk untuk menjerang...


apabila segala bahan2 sudah cukup..
maka anda perlulah memasukkan semua bahan tadi
dan jeranglah beliau dalam kadar ikut suke hati jangan binasa...

apabila sudah masak.. hiasi peribadi sup anda...
letakkan sup itu di dalam mangkuk yang tidak berhayun..
dan siap untuk dihidangkan...


untuk paparan yang lebih jelas sila saksikann sajian tersebut


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




amacam?? berselera tak anda???


cepat di masak..cepat di makan.. babai... nak larikkkkkkkkkk....








Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

Rai said...

hahaa..orang indon panggil ekor tu bontot kan..cam geli pulak kan.. kalau tak silap pernah terdengar orang singapura panggil bontot (ass) tu pant*t..hish hish..

Kak Izan said...

baik lariikkkk sekarang,,,hahahaha .. tak mampu kot nak tengok.. :D

Kakzakie said...

Amey... dapat dari mana nie? Import dari sana ke? atau memang ada jual di sini ke?

BERT said...

@Kakzakie

saya bert la kak zie.. hehe.. amey laki saya haha... ni gmbar saya amik tak silap dari email saya ehhe..

Semut Senyum said...

hahahah.... tengok pun mcm tak selera... Rasa Sop Buntut.. ehhehe... oxtail soup sebenarnya... ahahhahah. terbayang mcm2 dah ni..ops! puasa! puasa!

Cik Nur said...

buntut..pelik beno..cam geli pun ade..kikikiki..sup cenonggeng ayam kee...?

Wanieys said...

eh mcama xnak makan jer...larikkkk hahaaaa

:: Mrs.Eady :: said...

grrrr...~ tak sanggup mak jemah!hahahaaa...

are_lin@yu said...

ada jugak ka ni..hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

makan utk berbuka best ni..kikiki :-)

Kesuma Angsana said...

he he mcm2 lah

Masz Sidek said...

hehehehe... ingatkan sup apa.. rupanya mee segera.. ;p

Pn. Sheila@CC said...

hehe... xpernah jumpa sup buntut ni... mcm2 bg nama yer...

lelamaisara said...

hahaha..nama nye tu buat orang tak berselera...huuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...