Bukan Blog Kamu: Aku dan Status Facebook

Thursday, August 9

Aku dan Status Facebook


saya malas buat status di facebook...
saya gunakan facebook untuk mengomen, mengepoke
mengeshare link terutamanya dari entry dalam blog ini, dan 
mengusha wall serta menyekodeng profile kawan2 saya...

saya tak pandai buat status di facebook...
saya takut kalau saya buat nampak 'kemongokkan' saya...
kalau saya nak buat tak pandai pulak nak tunjuk 'kebagusannya'..

tapi saya kagum dengan manusia yang pandai buat status..
berbunga-bunga.. indah tutur kata.. punya mesej yang bagus..
tapi saya selalu pandang enteng dengan status manusia yang 
menunjukkan kelemahan dirinya sendiri atau kadang2 status yang
 menunjukkan dirinya selalu beribadat pada yang Maha Esa...

ada yang taksub pada status di facebook..
setiap saat hendak di warwarkan di wallnya..
berita gembira.. berita lapar.. berita nak tidur.. berita nak solat..
berita nak makan.. berita nak berak.. dan macam2 lagi...
terserah.. asalkan anda bahagia... janji saya dah hide kan newsfeed
manusia yang suka update status selang 2,3 minit dengan hanya 
merepek meraban sorang2 sampai takde orang layan 
lalu terlike status sendiri.. janji besstt hahaha! 

pada yang berkenaan jangan tanya kenapa saya sepi tanpa
status macam dolu-dolu.. dulu zaman saya main game FB rajinla 
nak update itu ini.. tapi setelah aktif dalam blog babai la ye..
baik saya huru-harakan serta potpetpotpet dalam blog aje..

sekian terima kasih daun keladi ada masa singgah la baca lagi hihi






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

21 2 ORANG KATA:

Anis Nisa (SH) said...

kite pun dah tak aktif fb dah..dulu siap aktifkan fb phone..pikir2 balik,rase buang mase betul..

:: Mrs.Eady :: said...

baik..suka dgn ayat kemongokkan sendiri tu..hahahaa..

putryteya said...

teya pun tak reti nak berstatus kat FB . kat twitter pandai lah . hahha

eMMe said...

tak layan status kat FB gak Bert...
akak pun suke like org, kalo status dia best2 la... n akak suke komen2gak, kalo status dia melucukan, mmg ske ngusik, hehehe...
aa'ah..ada gak status yg 'tah pape'.. mmg akak rase nak remove je, hahaha.. sabar je la.. ragam manusia kan..matcham matcham! layan kan je...

MizzTina said...

dh laaaaaaaaaaaama giler xupdate status kt fb...

are_lin@yu said...

ayu pun dah lama tak update..nthla kdg2 rasa tak perlu kot..bla pnting ok la..cth nk kwin ka..hehe

Karukord Jagau's said...

Hahahaa sama la kita....sy hide kn je mana yg suka sgt up date status 2 mnt sekali tu....haahhaaaa

Pn. Sheila@CC said...

setiap org ada style tersendiri guna fb... hehe... syok word tu "kemongokkan'

LiNda said...

linda bosan bace status org yg asik berjiwang 24 jam, pastu bile bergaduh pon tulis kat fb..memalukan btul..;)

Masz Sidek said...

hahaha... lebih suka update dlm blog dr fb... ;)

Kesuma Angsana said...

KA pown x brp nak aktif kat FB , satu sebab dh kena hack dua mmg sebab malas hehehe

Kakzakie said...

Kakak sejak anak kakak masuk asrama dah deactivatedkan FB kakak. Hampir setahunlah jugak...

Tapi kalau ada FB sebenarnya kalau digunakan secara ilmiah baik.. cuma kakak tak kecukupan masa.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

betul2.. mcm2 status ada.
rasanye tak perlu letak kot.
bagi sy fb buat hidup kita tak de privacy
semua nak cerita.
rasa nye tak perlu semua tu.
sikit2 boleh la..
nak cerita semua..enatah la..buat org "melu_t" nak baca.
baik buat amal2 yg berfaedah sikit.
sy pun x aktif fb.huhuhu..

ros_reeza said...

macam2 ragam manusia ada kat fb kan.. Ros bukak fb, main game :)

lelamaisara said...

ha ah..saya pon tak pandai nak letak status di fb...huhuuu..mcm malu je nak cakap mcm2..hahahahahah

Rai said...

saya pun tak reti nak update status kat fb..lagi2 nak update apa kita buat..kalau update pun sekadar tulis pandangan atau nak mintak pandangan..

Wanieys said...

word "kemongokkan" tu best hahhaaaa....

Cik Nur said...

nur pun jarang bebeno buat status..hihih

Ayu Iman said...

sama iman pun jarang update status fb..huhu..

BERT said...

kalau blogger mmg malas update status kat fb kan hehe

teratak hati said...

Awl2 beblog mmg jarang dh on fb tp sejak dh bisnes brkembang di fb wajib la update page fb tu kn...hehee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...