Bukan Blog Kamu: PETUA ATASI BAYI KERAP MENANGIS MALAM

Wednesday, July 29

PETUA ATASI BAYI KERAP MENANGIS MALAM




Saya baru je habis bepantang.. dan rasa jugakla baby nangis
malam2 ni.. bukan la setiap hari.. tapi bila nangis tak dapat 
dipujuk tu memang mak akan bantu untuk memujuk..

memang magik.. bila dapat kat mak boleh tidur semula
dan tak nangis lagi.. ape ke pelik... bila baca petua kat
bawah ni sama la macam mak saya buat pada si baby..
hmm musykil jugak sebab bulan puasa bukan ke 
setan kene ikat hehehe.. bila ditanya cemana mak 
buat mak bgtau baca la ayat2 tu.. insyallah kalau ada 
benda yang menganggu akan pergi jauh2.. ooo camtu..

Tapi Alhamdulillah.. semenjak abih berpantang ni
takde pulak baby kite tu meragam dah.. boleh tidur
lena sepanjang malam.. cuma kadang2 dia merengek
nak susu ajela malam2.. dah bagi susu tidur la balik..

saya jumpa petua ni kat facebook..
copy masuk sini gambar ni dari sape ntah..
credit info dari FB Dr. Tengku Ismadi...


semoga bermanfaat buat ibu2 sana.. 
panjang2kan info bagus ni ya..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

1 2 ORANG KATA:

eMMe said...

btul tu baby mane la boleh ckp, nangis je la... manfaat utk kite yg de anak2 kecik ni kan Bert..moga dpt panduan kite bersama... TQ Bert!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...