Bukan Blog Kamu: Bagaimana Saya Dapat Masuk Harian Metro?

Tuesday, January 28

Bagaimana Saya Dapat Masuk Harian Metro?



Ok tajuk kau begitu skema... semata2 untuk keyword tersayang haha..
cuba tengok berita metro ni bertarikh 25 Januari 2014 Jumaat lepas...
ok gambar ni tersama pulak dengan gambar header kat blog ni hii hii hii..

Post gambar ni di facebook... ok berlambak inbox masuk tanya...
"eh cemana boleh masuk paper ni.. bagila tau. nak join jugak"
"kene bayar ke masuk paper ni?"
"wahh bestnya... masuk paper tak ajak aku weh"

Ok 3 cukup.. segala macam ayat lagi... ramai kawan2 pm tanya saya...
ok meh saya kisahkan.. ape sejarah terawal saya jadi begitu hehe..

Bertarikhkan 15 Januari 2 minggu lepas la.. waktu tu tengah bizi buat coklat..
saya bukak sekejap FB rehat sebentar orang kata... tengok inbox ada 
orang mesej.. dah boleh agak.. mesti nak tanya pasal coklat.. eh tapi bukan..!

"salam.. saya wartawan harian metro nak interview akak pasal blog"

aik.. betul ke ? saya pun tengok profile wartawan ni.. memang beliau kerja
di bahagian NSTP.. untuk akhbar metro harian... ok fine..saya terima..
saya pun reply... tak lama lepas tu dia call.. saya tak angkat sebab 
bizi buat coklat.. tengok ada misscall dari no KL.. tak lama lepas tu 
beliau call lagi.. ok dah ready nak angkat hehe.. maka berlakulah interview
sesi dalam telefon.. potpetpotpet.. beliau mintak gambar untuk artikel beliau..

ok sekian cerita di interview dalam telefon.. katanya artikel tu keluar Jumaat
25 Januari haritu.. ya betul keluar.. maka tu lah hasilnya.. tapi jangan gelak..
kalau ada sesapa paper tu.. nama tertukar.. mungkin ada kesilapan sikit..
takpelah dimaafkan hehe.. nama sebenar Umu Atiah jadi Nurul Atiah plak..
adik ai yang glamer pasal nama dia Nurul Syuhada hehehe..

kalau ada yang tak baca atau ketinggalan, artikel ini berkisahkan 
tentang blog ini yang banyak berkongsi tentang info kehamilan dan
keibubapaan hasil dari bacaan dan pengalaman sendiri.. 

buat entry tu untuk simpanan dan rujukan sendiri tapi tak sangka 
info tu menjadik hits ratus ribu viewers untuk sesetengah topik hangat..
manfaat untuk diri.. manfaat juga untuk semua... hehe..
dan blog ni jugak jadi medium untuk berniaga seperti yang dikata dalam
artikel tu untuk bantu suami dan dapat jaga anak sendiri di rumah..

itulah kisah sejarahnya.. harap semua mengerti.. sebagai upah dia interview 
saya dek teruja punya pasal.. saya hadiahkan beliau coklat tanda terima kasih..
48 biji coklat saya bagi kateko... best beliau makan coklat puas2.. hehe..






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

9 2 ORANG KATA:

fieda said...

oo..gitu kesahnyer...

Mayang ABDUL RAZAK said...

ishhh ghase cam tak layak aje tiah..

Kakzakie said...

Wahh... dah glamer Umi Naufal nie ye. Naufal pun tumpang glamer samalah..

Tahniah Bert..

eMMe said...

gitu kisahnya... takpe la bert, akak tumpang gembira, untung dapat kenal org hebat mcm bert, tu pun dah cukup bangga, jgn lupe akak ek kalo dah terkenal nanti, hehehe...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Itulah haritu kita terbaca terkejut dan tumpang happy sebab kawan blog keluar paper...Tahniah bert!

Hasliza Mutalib said...

Aku pun ada blog..blog travel ar..aku buat utk rujukkan org sapa nk travel n budget sekali..tp aky xberapa pandai nk add2 org..so kwn2 ramai baca tp xblei komen..tlg ajarkan

Hasliza Mutalib said...

Aku pun ada blog..blog travel ar..aku buat utk rujukkan org sapa nk travel n budget sekali..tp aky xberapa pandai nk add2 org..so kwn2 ramai baca tp xblei komen..tlg ajarkan

Abe Kie said...

Salam. Sy ada baca..

Cik Nur™ said...

akak makin fames.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...