Bukan Blog Kamu: Di Sebalik Nama ISAAC NAWFAL

Monday, November 5

Di Sebalik Nama ISAAC NAWFAL


"amboii nama macam opmutehhh"
"wahh ada style lahh"
"mana kau jumpa nama ni?"
"sempena nama Isaac Newton ek?"
"apa canggih sangat nama dia?"

Antara komen2 yang saya kumpul dari album gambar dalam FB..
Untuk yang bertanya dan yang tertanya-tanya 
cemana dan bagaimana kami lakimini jumpa nama baby ini
meh saya cerita satu kali dalam entry ni.. siap buat entry bagai.. ahaks!

Nawfal adalah pilihan dari mak mentua saya iaitu mak laki saya la..
waktu tu kandungan saya tak silap baru aje 5,6 bulan...
"kalau anak lelaki boleh tak bubuh nama nawfal.. mak suka nama tu"
kami pun setuju aje lagipun keluarga saya belum ada lagi nama tu..
Manakala Isaac pula adalah pilihan suami saya.. banyak nama yang
cuba kami padankan dengan nawfal ni.. ada yang saya suka cik asben
plak yang tak berkenan.. ada yang dia suka saya plak tak berapa gemorr..

Maka hari ketujuh, seperti yang disunatkan untuk menetapkan nama
akhirnya kami menjumpai 2 nama pilihan yang terakhir.. sama ada 
pilihan suami atau pun pilihan saya.. Macam yang saya ceritakan 
dalam entry sebelum INI, nyata nama pilihan suami sangat digemari
oleh baby saya sehingga baby tu menganggukkan kepala dengan laju
tanda beliau tersangat suka dengan nama itu.. apakan daya, saya 
pasrah jela dengan baby saya yang tak bagi respon dengan nama 
pilihan saya isk isk isk.. takpelah.. Isaac Nawfal pon okey juga..

Sungguh saya sangat terlupa dengan saintis Isaac Newton tu..
Bila ada yang menegur barula saya teringat dengan saintis tu..
tade kene ngene pun.. kebetulan je.. cuma berdoa dan berharap
agar Isaac Nawfal ni bijaksana macam Isaac Newton juga ya..
hmm..dah beranak pinak ni memang banyak hilang memorilahh.. haiyya!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

22 2 ORANG KATA:

Mrs Lurve said...

tue la azie pun tertanya2, glamer btl nama baby hehehehe...moga isaac nawfal menjadi anak yg taat pd kedua ibu bapanya kelak

LiNda said...

hehe..memg sedap sgt name isaac nawfal, semoga menjadi ank yg soleh, n bijaksana :)

Huda said...

Nama memang canggih sedap

Munnafendy said...

semoga mbesar mnjadi anak yg soleh dan bguna...aminnnnn :)

Cho Zila said...

semoga dia sebijak si isaac newtontu kan.. jangan nama yang maksudnyer buruk memang tak boleh... cam gini nama sedap dan ada maksud baiknyer ...

Rai Ourkizuna said...

mana tau kenan nama isaac newton.. da besar nanti boleh buat pembaharuan dalam dunia..insya allah.. semoga membesar jadi anak yang soleh dan taat pada Allah dan ibu bapa..

are_lin@yu said...

apa pn nama yg cantik n ada makna kan..hehe..ayu dlu gitu jgk nenek cakap klu prmpn ltklah nama ayu..hihi

Mummy Akmar said...

Salam Kenal Sis.

Tahniah dengan kelahiran anak yang comel cute ni. Nama pon sedap! Saya pon suka nama tu

Apa2 pon DONE FOLLOW

Style Me Gorgeous By Qashmere

Blog Qashmere

Take Care Sis

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semoga membesar menjadi anak yg soleh utk mama n papa yer

Qhaifa Nur said...

nama anak2 ni yg penting maknanya...
moga Isaac Nawfal sebijak namanya...

MizzTina said...

sedap nama tu..

eMMe said...

mmg best name nawfal tu.. akak pun suke.. ade gabung name omputeh lagik... takpe.. sesame doakan, Isaac Nawfal jadi anak yg soleh.. muke pun de cam omputeh skit la bert, hehehehe~

♥ ROS ♥ said...

Xpe salkan kita tahu maksudnya kan?. Suka nama naufal tu... Comell la issac ni.. Putih gebu :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga jadi anak yang baik ni.. Nama anak doa untuk anak-anak :-)

Pn. Sheila@CC said...

erm... comeynye issac mmg sesuai sesangat dgn nama dia tu... putih melepak baby boy nie... hehe

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Amiin. Semoga Isaac Nawfal bukan sebijak daripada Isaac Newton tapi lebih bijak daripada beliau. Insyaallah. =)

Eiqa Almond said...

Sedap nama baby.. :)

Cik Nur said...

sedap nama tu..yg penting baby suka..
haikk..hilang memori..? mcm mana bulih jadi macam tu..hihih

ct kektus said...

jadi glemer macam hans isaac pon best. heheee

Kesuma Angsana said...

insya Allah ye !

nini said...

comel la isaac nawfal...hehe

Cinta Misteri said...

Amboiiiii....pndai angguk2 rupanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...