Bukan Blog Kamu: Isaac Nawfal - Satu Bulan

Thursday, November 15

Isaac Nawfal - Satu Bulan


Eh harini 15 haribulan? lorhh genap sebulan la si budak nawfal ni..
kejap plak rase.. fobia beranakkan dia pun ade lagi sikit2.. fobia?
nanti2 la saya cerita pengalaman saya beranak ya.. hihuhihu

Apa perkembangan dia setakat ni?

- Sejak lahir belum lagi meragam, merengek nangis tak henti2..
cuma menangis lapar susu, lampin basah atau kesejukan..
harapan penuh agar sikap beliau sampai la besar begini.. senang!

- Bila dah kenyang, buatlah ape pun, tukar lampin? tukar baju? mandi?
dia akan diam je tak nangis.. oh memang senang la nak ape2 kan dia..
tapi jangan lapar.. dia punya nangess.. fuhh.. kuatnya suara abang long ni!

- Kerap menyusu.. biasalah baby boy memang kuat menyusu kan..
bila dah kerap menyusu, kerap jugalah beliau berak kencing...

- Jaga malam? dia memang akan bangun tengah pagi sebab nak nyusu..
rengek2 barang 2,3 lagu.. saya tersedar, suakan nenen terus senyap
menyusu dengan penuh bernafsu sehingga kenyang.. burpp! Alhamdulillah..

- Bila ada orang yang dia tak kenal dukung dia, mesti dia akan pandang 
muka orang tu dengan penuh kusyuk dan tawaduk sambil membeliakkan
biji mata beliau.. tapi kalau orang yang dah biasa dukung dia..
dia buat tak layan je.. pandang pun takde terbeliak biji matanya...

- Bila dia nak kentot atau beyak mesti dia akan buat aksi yang bikin 
kami lakimini gelihati dengan telatah beliau.. macam2 gaya ada haha...
maka apabila beliau beraksi, maka kami taulah beliau nak melepassss!

ha tujelah yang saya ingat.. lain ape tah lagi ntah.. malas plak nak fikir lagi..

Semoga encik nawfal terus membesar dengan sehat sekali,
bijaksanasinisitu serta cergas, cerdas dan kelakar selalu...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

24 2 ORANG KATA:

~ yus ~ said...

Kejap je dah sebulan, lepas ni ibu dah boleh menyongket dengan Nawfal jalan-jalan tak hengat punya sebab dah nak habis pantang kan.....hihi.

Ena's Palace said...

alahaii..comey je aksi2 dia...leh dibayangkan...

ieedaz @ mama_isha said...

Alololooo comel sgttt kamu ni nawfal... gerammnyrrrr auntie tgk :-)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Dah makin comel dah. Berat pun dah tambah ni kan :-)

p/s:Jom join segmen saya.

Che Rosliza Che mat said...

Comelnya...berat makin bertambah ya..

ct kektus said...

abang long ada can lah dapat adik baru nanti ni. hehee :D

Mummy Akmar said...

cepat betul tumbesaran baby! Cute sangat

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Cik Nur said...

alo tomei2..!

cepat besar ye naufal..!

Arina Shamsul said...

alolololo..tomei2..bambamnya..muah!
anak saya memula lahir perggghh boleh tahan kuat lalaknya..tapi sekarang boleh tahan baiknya..hehehe.

jaga diri dalam pantang ni ye dear :)
jangan lari2,jangan lompat2 dan paling penting jangan tak mandi..hahaha.

take care

MizzTina said...

tetap suke tang mulut dia tu..

Mrs Lurve said...

kejap je dh sebulan..cepat btl rasa,

abah khalisha said...

wah tahniah..dah ada baby dah

Kesuma Angsana said...

sekejap je rasa dh sebulan ye !

outbound malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Kakzakie said...

Insya-Allah Nawfal anak bijak. Yg penting jgn biar dia menangis lama. Menyusu kalau susu badan bagi aje tak perlu ikut masa. Buat style kakak janji anak tak menangis dan kenyang sudah. Lainlah kalau susu formula.

Sebulan kena injection kan. Bagi tetek puas-puas sebelum injek insya-allah tak demam.

Hazana Ariana said...

Comelnya..nama pun sedap..tahniah n Slmt berpantang buat mamanya..:)

Cinta Misteri said...

Comelnya..moga terus mmbesar mnjd anak yg cerdik & cerdas

dya bunga said...

ala.comelnya nawfal

lelamaisara said...

bagus budak naufal ni...
anak saya dulu lepas 44hari baru die mule maragam..hahah..tak tau la mane silapnye..nagis nagis dan nagis....:)huwaaaaa

Ctie Anis Nisa said...

comelnye..geram nisa tengok....

ieda said...

comelnya naufal ..
sekejapp je masa berlalu kan ..
dah macam2 keletah dah haaa
lepas nie mama kena lebih ligat sbb naufal semakin keletah ;)

are_lin@yu said...

wahh tak sabar tunggu nawfal blh jln.hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kejapnyer dh sebulan...comelnyerrr dia..geram tgk eheee

teratak hati said...

Dah sebulan ye nawfal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...