Bukan Blog Kamu: "Ada aku kesah???......."

Wednesday, November 7

"Ada aku kesah???......."



Biarpun sebrutal, seganas mahupun sekecoh riang rianya saya
tapi kalau kira kan hati ni nipis sangat macam kulit telur barangkali..
mudah terasa.. mudah menangis & pemendam rasa.. caye tak? hihi..
Bila ada orang carik pasal atau sakitkan hati saya secara sengaja
ataupun mungkin bagi diorang gurauan je pon tapi hati yang kecik ni
jadi makin kecik.. pastu mesti saya fikir dan termenung.. hmm..

"perlu ke aku kecik hati? dia gurau je kot.. atau memang dia saje
carik pasal nak sakitkan hati aku mau kasik aku jadi bangang??"

Andai hati saya disakitkan, paling kuat pun sekarang ni saya 
cuma mampu menangis bukan meraung mahupun melalak..
cukuplah 6,7 ke 8 titis ayo mate ni keluar untuk tenangkan 
perasaan geram, marah, kecewa dan sedih... bila dah keluar,
barulah saya tersenyum dan berkata... "lantak dialah..
harini hari aku.. hari dia terkene nanti barula dia tau"

Kalau hati saya disakitkan secara kecik-keciklan pule, saya suke 
buat tak tau meskipun hati dah terasa tu kan.. dan malas nak pikey..
kalau dilayan takut otak plak jadi rosak.. baik kita fikir positif,
ceriakan hati dengan benda2 yang best dan berdoa supaya saya
dijauhkan dengan manusia2 yang tak reti jaga perasaan orang..

Tuan blog : mood saya okey je.. cume terkenangkan peristiwa
dolu-dolu la pabile jumpa manusia2 yang suke carik pasal..
kenapa ntah? tindakan saya.. toksah layan.. abih ceeritaaa
memang dah lame nak buat entry ni.. tapi asyik lupe je hihi



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

12 2 ORANG KATA:

are_lin@yu said...

orng seperti mmg ada kt mna2..g pnting kita ingt dorang irihati dgn kehidupan kta dh ler..hihi

Kesuma Angsana said...

manusia ni mcm2 jenis ade

Ctie Anis Nisa said...

klau di layan perasaan kak,kite yg penat..biar lah org buat ape kat kite,janji kite tak ganggu hidup org lain..pkir positif je semuanya..kan..

LiNda said...

jgn lyan bert..wat xtau je. Penat gak nk pk ati org..nnti wat sedih je.. :)

Mrs Lurve said...

pernah alami mcm tue, yg bags wat xlayan je kat org mcm tue...

Qhaifa Nur said...

itulah dia manusia...
semua tu tak akan lari...sabarlah..

yana halim said...

dah selalu terkena. skrg nih buat bodo je. Amalakan surah al-Insyirah selalu. InsyaAllah lapang dada. :)

Cho Zila said...

ada aku kesahkan.. tapi tuler kadang2 hatini tak leh nak lari dari perasaan sedih... takper moga kita semua tabah menghadapinyerkan..

eMMe said...

Salam Bert,

idup ini byk dugaan dan cabarannya.. berdepan dengan manusia sebegitu, adalah sia2 jika kite melayaninya... oleh itu, buat tatau je..kalo dilayan, mmg sakit hati.. so tabah n kuatkan hati mu selalu sayang...

Cik Nur said...

jgn dikenang...Mama isaac kena ceria2...

kalau kusut2..tgk je ank teruna yg hendem tu..! hilang marah..

depa2 tu, fedulikkan jee..

♥ ROS ♥ said...

Sabar ye kak.. Dlm pntang ni mmg kita byk stress kan.. Sbar ye kak.. Maafkan ros klu ade tsalah ckp :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

setuju dgn kata2 nur tu...tgk jer baby comelll isaac k hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...