Bukan Blog Kamu: DALAM DILEMA : Anak nak panggil apa ya?

Thursday, November 8

DALAM DILEMA : Anak nak panggil apa ya?




Dah 24 hari Nawfal lahir.. tapi gambar kat atas ni umur dia baru 8 hari..
dalam tempoh 24 hari ni saya masih lagi belum menetapkan apekemende
 panggilan untuk nawfal panggil saya nanti.. ape yang susah sangatnya ntah!

Bapak Nawfal ni dah tetapkan dah masa saya peknen dulu dia nak 
anak dia panggil dia daddy.. ok fine.. tak kisah la.. tapi tang saya ni..
manjang nak tukar2 je.. daddy nya suh nawfal panggil saya mak je..
tapi saya tanak.. sebab tak mecink langsong dengan daddynya kan?!!

kalau dah daddy biasanya nak padanmuke kan dengan mummy la kan?
tapi saya tamo la omputeh sangat.. maka berlakulah perbualan yang
berunsurkan perbalahan sakat menyakat antara saya dan cik laki...

saya : nak nawfal panggil omma boleh? nampak cam k-pop sket haha..
asben : ahh tak boleh2.. jangan nak k-pop sangatla.. panggil mak ajela..
saya : alaa.. mak tu bese-bese sangat lorh.. nak omma la boleh?
asben : ishh.. tak boleh.. tak padan langsung..!
saya : kalau camtu nak nawfal panggil BONDA lah.. amacamm?
asben : hek ele.. ape ke klasik sangat.. tak sesuai.. mak aje udah!
saya : cam bess je kalau anak panggil bonda.. hahaha..

dan panjang lagila kami merepek merapu meraban dan teruk juga
saya disakat tapi tak boleh pamer disini kerna takot anda kegelian
dan muntah darah akibat kegedikkan kami berdua.. sekiannn...

DADDY  vs BONDA... hikhikhikhikhik.... amacamm??



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

26 2 ORANG KATA:

MizzTina said...

bonda mmg nmpk klasik, tp dlm ms sama nmpk lembut.. sy setuju dgn panggilan bonda!! *pangkah bonda instead of mak*

Rai Ourkizuna said...

klasik gila..hahaha..

kalau mak cepat la dapat dengar anak2 panggil.. akak nak diorang panggil ibu..diorang berjaya panggil ayah dulu baru ibu..ciss..

tapi skang rasa macam panggil umi best jugak..ibu mithali gitu..hahaha..

tak padan... :P

Mrs Lurve said...

Bonda..memg tradisional betul..moden vs klasik hehehehe

Huda said...

bonda pun best gak..tapi saya lebih suka anak2 panggil ibu cam comel jek..nak2 lagi bila diaorang nak something sambil muncung2kan mulut panggil. "ibu..ibuuuuu" hehe

ieedaz @ mama_isha said...

wahh bonda...mmg klasik gitu.. daddy plak moden gitu.. :)

Tentang Kita said...

lucu la...selalunya daddy=mummy, ibu=ayah, mama=papa, ma=abah, abi=ummi,bonda=ayahanda...... kalau saya ade anak nnt saya nak anak saya panggil saya ummi...

♥ ROS ♥ said...

Ala sweetnyer bonda..jarang dijumpai nih... Ros suka pggilan ummi mcm lembut ja... Tp pggilan anak mama... Hhheh.. Klu buat setiap anak pggilan lain2 best jgak..hahhaha

Qhaifa Nur said...

kena pilih betul2...
dah besar nawfal nanti baru kita perasaan...sesuai tau tidak panggilan yg dipilih......

bonda sedap juga...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moden vs klasik ok la tuh hikss

are_lin@yu said...

sweetnya bonda..hihihi..umi,mama,mummy..hehe..

Cik Nur said...

Bonda..nur suka panggilan tu.. mmg berangan nak ank2 panggil bonda..hahahaha..!

ok juga bonda dan daddy.. mama dan daddy pun sesuai.. :)

Kakzakie said...

Tunggu biar Nawfal yg pilih. Dengar apa dia sebut dulu. Kalau anak kakak dulu mula bersuara dgn bebbbb (main bibir) tak lama...ma..pa.. so mudah kan mama/papa.

Che Rosliza Che mat said...

hihihi cr ibu jer..

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

bonda pun aiman panggil bonda....dengan ayah....memula mmg ler rasa aneh lelama ok jerk....suka plak tue sbb anak2 buah pun panggil bonda - bonda.....rasa rapat jerk...

teratak hati said...

Bonda cam skema je..yela cm org istana kn..protokol bagai..hehe..tp ok je kot klu suka..

Kak Izan said...

ummi jer laaa... daddy vs ummi.. ok aper... ada omputih ... ada arabic skit... :D

Kesuma Angsana said...

oklah tu bonda! hehehe

LelakiSemalam said...

lagi sweet kalau ibu or mummy!

ct kektus said...

alaa mak lah best. mak tak nampak kampung pon. :D

Pokok Manggis Depan Rumah said...

ok juga tu..
Daddy dan Bonda :-)

~ yus ~ said...

bonda mmg nampak klasik. Apa kata Ammi....hihi

eMMe said...

daddy matching dengan mummy la Bert... Kalo Bonda kene match dengan Ayahanda la kan.. heeee~ apa2 pun, pilih la panggilan yg baik2 ya...

Arina Shamsul said...

kita tunggu keputusan si comel..hehehe.

lelamaisara said...

hehehhee....mama aje la bert....senang naufal nak panggil nanti...hehhehe

outbound malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

youley said...

mummy la...baru la cun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...