Bukan Blog Kamu: 44 Hari Selesai Berpantang.... yeayyy!!

Thursday, November 29

44 Hari Selesai Berpantang.... yeayyy!!





Woi... woi.. woi (gaya johan MLM minggu 1)  jangan gembira sangat Bert!!
Nak lebih bagus sila berpantang selama 100 hari..
Badan awak akan jadi lebih sihat sesihat sihatnya...
Lagian awak tu beranak operate.. pantang betul2 kasik sihat!!
Badan tu nak pakai lama.. bukan setahun dua je..
Sok-sok si Nawfal tu nak jadi Abang Long pulak... wah gitew!
bersama apaknye..... hmmm amaknye mana??

Ada orang kata berpantang ni satu penyiksaan.. ye ke?
Kalau dah mind set asyik fikir negatif je maka apa yang
dibuat masa berpantang semuanya tak seronok kan...
Teringat kata pengacara Raja Azura dalam rancangan Primadona
“Mak saya kata, lagi banyak beranak makin cantik jadinya”
Sebab aper? Tiap kali berpantang kita akan jaga semuanya..
Makan yang berkhasiat, berjamu, bervitamin dan sebagainya..

Saya dah balik semula ke berat sebelum mengandung
yang mana masa mengandung saya dah naik berat badan
sebanyak 13 kilo... nak kata saya makan sikit memey tipu la!
Saya fully BF sah kompom la lapar je manjang.. makan banyak tu!
Niat dihati nak turun lagi kasik betul2 kurus macam berat sebelum 
kawen dulu heh heh heh... Awal-awal asven dah pesan.. 
berpantang betul2.. jangan gomokkk2... nanti dia nak cari..................


ada penimbang baby kat umah.. semangat hari2 timbang nawfal hihi

............... ubat kurus kalau saya gemuk debab bambam.. haha..
camtulah kata dari seorang penyakat tegar.. layan kan aje L
 si Nawfal pula makin menaik.. secara purata berat beliau akan
naik 0.5 gram sehari.. umur dia 44 hari.. 4.4kilo sudah..

Maka dengan ini esok petang jumaat saya akan berangkat ke perak
semula menjumpai suami semula setelah 2 minggu tak ketemu..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

20 2 ORANG KATA:

Huda said...

Dah 44 hari ke? Cepat betul masa berlalu kan...:)

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

hehehe sekejap jer kan....

LiNda said...

yeay..da abis pantang da, seronok dia x sbar nk jupe husband ye..hehe. linda pun de tgok raja azura ckp lagi byk berank, lagi cntik . so bert, sila jage pemakann anda :)

Masya said...

cukupkan lah 100 hari baulah betul-betul sihat...

MizzTina said...

cepatnya kan..rs mcm bru je bersalin.. hehe.. nawfal pun makin sihat

Mrs Lurve said...

44 hari dh, cepatnya...
xpe kalo pantang lbh pun, sy dulu masa gugur pantang lama jgk...dkt 3 ke 4 bulan..errr tp tue pantang mkn je,

cik violet said...

kak, xpenah merasa pantang lagi. hehe. maklumlah xkawen lg ;p

pantang lame skit kak oiiiii.. tambah baby lg next yer. upss. hehe

Rai Ourkizuna said...

uih..sekejap je rasa (kata orang yg tengok je) kalau sendiri rasa baru tau..hahaha..

bert kena pantang lama sikit..since operate kan..vitamin masa pregnant tu teruskan je makan.. especially, iron folic dengan calcium magnesium..

Kakzakie said...

Macam baru bersalin dah 44 hari. Tapi sebaiknya pantang lama sikit lagilah Bert. Betul luar nampak dah sembuh tapi dalam tak nampak kan. Kulit perut tu agak tebal lapisannya. Heee... ngeri pulak bila cakap ni sebab teringat cerita Bert operation hari itu...

dya bunga said...

cptnya sudah 44hari berpantang..hihi

Qhaifa Nur said...

BERT..kejap dah 44 hari....
wlapupun dh habis pantang, jika diamalkan berterusan bdan jadi segar...setuju...badan kita nak guna lama ni...

puan.mila said...

eh dah 44hari?? cepatnya..ase cam bru lagi bert bersalin..hehehe

Mrs Velentine said...

alhamdulillah...dh makin membesar..done nuffnang

Kakizan Omar said...

dah abis dah.. cam kejap jer.. hihihi.. memang dah abis pantang kan.. tapi kena continue lagi pantang2 makan nie.. nanti tak tidur malam jaga isaac sebab kembung... susu ibu kan?

Kesuma Angsana said...

bergembiralah !

Cik Nur said...

yaehhh...nopal nak balik perak dah yeee..!

izzah said...

Seksa xleh minum ais je masa dlm pntang ni...nk lg sihat mmg kna pntang 100 hari..sypn czer jgk..bab paling takut,luka dalam la..huhu...

ct kektus said...

ingat nak cari yg lain ape lah. nasib baik carikan ubat kurus. hehee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah dh lepas :-)

syiela said...

alhamdulillah... apapun jaga pemakanan lagi ye... jgn amik sebarangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...