Bukan Blog Kamu: Hukum Mengumpat Anak Sendiri

Friday, November 30

Hukum Mengumpat Anak Sendiri


Umno terus mara.. untuk rakyat Malaysia...!!
syok plak layan lagu ni setiap hari bila berkumandang di TV..
syokkk la sangattt haha.. lahai.. tajuk lain.. cerita pasal umno plak..

Haritu entri saya Hukum Menggelakkan Anak Sendiri.. Apakah??
Berbalik pada tajuk.. saya suka je cerita dan mungkin juga mommies lain
pun suka cerita pasal anak sendiri pada keluarga, kawan2 dan musuh2..
Tu istilah mengumpat ke kalau kita cerita hal anak kita pada orang lain?
anak saya kan.. cam gini.. cam gitu.. cam gina.. cam gita..

Tapi dalam keghairahan kita seronoknye cerita pasal anak kita,
jeling-jeling sikit dengan kawan2 kita yang masih belum lagi
menimang cahaya mata sendiri setelah bertahun kawin..
Saya selalu ingatkan diri sendiri supaya jangan gayat sangat..
Dalam kita happy2.. ader plak yang berduka lara...

Sebab saya selalu usha ader kawan2 yang tiap masa cerita pasal anak
kat laman maya ni.. tak kira la FB ker.. blog ker.. mane2 jelahh..
nanti muncul lah komen "syoknye ada baby.. doakan saya dapat jugak ye"
Bila terbaca komen camtu.. maka ia jadi satu peringatan buat kita,
supaya jangan terlalu ghairah sangat bercerita takut ader hati yang 
terguris rase.. doakan kawan2 kita supaya dikurniakan zuriat juga
 supaya mereka pun dapat merasai syoknye jadi mak apak ni...

Tersnap gambar beliau cam gini plak.. jangan sedih ye omma selalu ngumpat kamu haha

Pagi tadi terdengar dari mulut budak ni yang baru berusia 44 hari ni..
dia sebut PUPU.. ape mende PUPU.. SUSU kah? atau nak sebut PAPA
jadi PUPU?? boleh panggil bonda dia ni MUMU?? haha ape2 jela diknon!
apaknya nak suruh panggil daddy maka saya mummy.. 
MUMMY + UMU = MUMU.. oh bagus sekali dong rumusannya!



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

13 2 ORANG KATA:

Kakzakie said...

Akan tiba masanya Bert tetiba dia panggil Mummy / Daddy masa tu lagi exited. Kakak dah rasa dah... jgn kata anak pertama, anak kedua-ketiga pun sama. Bila mula pandai panggil kita happynya Allah saja yg tahu.

Kesuma Angsana said...

pl suka bila anak2 start panggil abah & umi dgn betul!

Mrs Lurve said...

btl..kdgn2 takut jgk nak bercite lbh2 sal anak nie..ada hati yg perlu dijaga

Cik Nur said...

PUPU...! Mcm shushu je...
hihihihih...

makin beso dah dia...!

Kakizan Omar said...

sebab tulah kita kena bersederhana.. takut nanti bila terlalu bercerita .. kita terlupa dgn kesedihan orang lain.. sesekali ok kot.. bila selalu2 sgt tkut jadi lain pula.. tapi kadan2 kita kena gak kena faham .. ada orang dia sangat teruja bercerita pasal anaknya sebab mungkin untuk mendapatkan anak itu banyak yang pengorbanan dilakukan .. jadi masing2lah.. :D

izzah said...

Tu la..kadang2 kita duk ghairah smpai trlupa pd yg masih lum ada baby..sbb tu kita kna bersederhana dlm segala hal..sypn suka cerita psl baby sy...:-)

ct kektus said...

dia nak susu tu kak. tu yg pupu. hehee :)

dya bunga said...

pupu?? mcm nk susu je..hihi

Rai Ourkizuna said...

ke nak poo poo (beyak) hahahah...

LiNda said...

huhu..pupu bnyk maksudnye..bert, btul tu kadang2 bile kite terlalu ghairah dgn perasaan happy kita, akn menyebabkan org lain bersedih plak. :)

Masya said...

mmglah menulis kat blog ni tanpa batasan.. ramai yg baca.. jadi kenelah jaga jugak hi org yg baca blog ktkan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

yer kan tkt juga ada yg terasa bila citer lbh2 pasal anak

syiela said...

sangat suka bila anak2 dapat memanggil kita dengan gelaran yang kita nak.. time tu tak tau nak cakap apa dah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...