Bukan Blog Kamu: Ku sangkakan KAYU yang panjang, rupanya...

Tuesday, June 10

Ku sangkakan KAYU yang panjang, rupanya...




ok lama sangat tak bercerita berceloteh dalam blog ni..
bila dah berniaga sendiri ni membuang masa mencari duit 
di  blog pun ada kurang jugaa.. alaaa sayang sangat blog ni..
sebab dari blog ni jugak saya dapat passive income..
kalau tak update, ada rugi disitu kan blogger2 sekalian..

nak cerita ni... minggu lepas lah kiranya...
saya memandu malam. bersama anak bujang balik
dari kedai.. cik laki tak ikut sebab dia demam..
selalunya beliau lah dreba.. tapi dia tak sihat saya mintak
izin nak ke kedai mencari barang patut2 hehe..

hampir sampai ke rumah.. pelik tengok ada batang kayu
panjang melintang kat jalan raya yang kawasannya agak gelap..
bila makin dekat barulah perasan ape pasal  kayu tu panjang...

" eh eh eh eh... ular sawaaaaaa besarnyaaaaa!!!"

jerit saya dengan perlahan dalam kereta sambil mengelak ke
sebelah jalan.. mujur takde kereta lalu masa tu.. kalau ada kereta
memang takde pilihan ku langgor aje ulor sawo itu hoho...

terbayang kalau langgar ular tu.. mula la terbayang yang ular tu
akan belit kereta kasik penyet la.. oh tidak2.. memang besar gabak..
takde la sebesar anaconda plak hihi.. serem akak oi...

fuh.. balik je rumah tak sesaba nak cerita dengan cik laki..
cik laki pon esaitet dia ajak pegi tengok ular tu..
ishh.. demam2 nak keluar rumah pulak dia.. tak bagi la kan...
ok cerita habis kat situ... tak tau ape nasib ular tu..
hidup ke mati ke atau dah kene tangkap ke tak pastilah..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

Cik Asma BLuppy said...

ish bahayanya. hati2 ye kak. tapi mak kite selalu pesan kalu jumpe ular time malam2 jangan pijak or buat pape takut bukan "ular" huhu.

Kakizan Omar said...

baca pun dah terseram... kalau sendiri jumpa... uitt takut mak.. :D

Rai Ourkizuna said...

adeh~! tgk biawak tengah jalan pun dah geli geleman.. tgk ular lagi la.. huhu.. jgn la ada yg terlenyek pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...