Bukan Blog Kamu: Muke saya glamer masuk suratkhabar!!! ~haha~ updated!

Wednesday, June 15

Muke saya glamer masuk suratkhabar!!! ~haha~ updated!




-UPDATED-

menurut rakan adik saya juge wartawan BH..
beliau menegaskan bahawa...

ni pandangan saya la..berita harian/berita minggu die takkan simply amik pix,
quote name org etc tanpa permission..in fact we have our own legal dept
yang akan handle menda cmni.. tgk kes kak umu ni, mula mula
kena tanya sape yg amik gambar tu n yg pgg copyright gambar tu?
maybe org yg ade amik pix tu yg bagi dekat sub utk buat page..
but for us yg keje dengan bh ni, mmg xkan simply letak gambar org
walaupun kwn sndiri..plg2 msti gtau dulu..yelah..sometimes ade yg xsuke
muke ttbe masuk paper kan..

persoalannya siapakah insan mistik yang telah
mencuwi gambar itu.. hahah.. dahla maleh nak pikey dah..


gambar asal yang telah dikopitehmilosusukan ..


terkejut smlam bukak2 Fb ader org kasik tau..
"eh muka akak masuk paper berita harian la semalam"
tekujat la akak ko ni kan pesal plak nak masuk paper..
tapena pon nak shoot ngan mane2 paper..
tapena lagi jadi penjenayah mahupon pendatang tanpa izin ka..


setelah diberitahu oleh kawan saya lagi sorang yang kene jugak..
baruku tahu... ooooooooooooooo yaakkaaaaaaaaaaa!!!
ni kes amik gambar orang la ni...
alahaiii kot yer nak amik gmba pon carik la yang LEBIH EMSEM dari tu ke..
takat gambar aku yg comot tuh hahahhaa.. adeyyyai....



alahai kat ruangan sajak lagi tu...
putri-putri bangsaku lagi tajuknye....
patriotik kah gambar itu???
seswaikah dipertontonkan begitu??


tenkiu my cayang cherrie untuk gambar ni...
tak beli plak berita minggu tu...


ramai plak yang suruh saman la...
alahai.. nak saman menyaman ker ha???
acik ni bukannyer artis pon huhuh...
tapelah.. nanti nak mintak khidmat nasihat peguam..
atau abg saya ke cemana nak buat ni...
hmm...





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

15 2 ORANG KATA:

dwaty said...

cam mana pic boleh terlepas ke berita harian ni... ala pic ni cute apa... tu yang jadi pilihan kot... btw.. tahniah la ya masuk paper...

TWEETY BERT said...

tak tau la kak.. pelik pon ader hehee

Finaz Jaafar said...

macam mana la bole masuk ek?maybe de member hantar kot?

nadia ar-rumaisha said...

baru-baru ni, kwn sis pn gambar dia masuk ruangan camni...kes nyer jugak amik tanpa kebenaran....

TWEETY BERT said...

finaz.. tapastila saper yg amik hehe

TWEETY BERT said...

nadia.. ohh yeke... myb perkara biasa kot nih haha.. saya jer yg gayat sket aha

mama tims said...

bert..ni mcm gamba dlm fb tu jer..

TWEETY BERT said...

aah kak ygd alam fb tu la hehehehe

suha Is me said...

ni pandangan saya la..berita harian/berita minggu die takkan simply amik pix, quote name org etc tanpa permission..in fact we have our own legal dept yang akan handle menda cmni..

tgk kes kak umu ni, mula mula kena tanya sape yg amik gambar tu n yg pgg copyright gambar tu? maybe org yg ade amik pix tu yg bagi dekat sub utk buat page..but for us yg keje dengan bh ni, mmg xkan simply letak gambar org walaupun kwn sndiri..plg2 msti gtau dulu..yelah..sometimes ade yg xsuke muke ttbe masuk paper kan..

-suha-

TWEETY BERT said...

haa muncul pun suha.. sebbaek suha keje kat berita harian ni.. akk dah tanye dah kat photog tu.. diorg tader pon nak htar kat BH tu..

yg sajak tu saper buat senanyer.. mesti pembuat sajak tu yg amik gbr ker...

perasaan akak kan : GELAK BAHAK2 hahaa.. sungguh lawak.. hehehe

farahin nasir said...

wah... dah glamer dah sekarg.. jadi retisss gtuww.. :)

TWEETY BERT said...

tademaknenya haha

Bigdaddyz said...

popular sekejap...hehe

TWEETY BERT said...

kejap je patu taderla hihi

BeloG MTT said...

Wahh syoknyaaaaaaa.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...