Bukan Blog Kamu: Binatang Aneh Part 2

Wednesday, February 2

Binatang Aneh Part 2






sambungan dari Part 1 cerita tentang binatang aneh

yang wujud kat muke bumi ini..

mari kiter terokai dunia heywan2 pelik..

khas buat pecinta heywan saje mcam saye...

heeeheeeheeee





name beliau DUMBO OCTOPUS
barangkali ader bau2 stokin dengan sotong jugak nih...
kat atas pale dia tu bukan tanduk yer..
tapi telinga ader iras2 dengan sirip ikan gitu...




yang macam tikus atau betmen ni plak namenye AYE-AYE
Atau name saintifiknye DAUBENTONIA MADAGASCARIENSIS
mak oiiii name kamu... kecik jer tapi name panjang nak ******
binatang ni ader kat Madagascar.. tu pasal name diorang dekat2...






Rupe monyet dah ni.. namenye EMPEROR TAMARIN
ader kat Selatan Amazon, Peru, Utara Bolivia ngan Brazil...
lebih kurang monyet la.. lompat2 tapi lagi laju..
kalo ader pertandingan lumbe lari dia la menang antara gang2 berok neh..





Rasnye macam ader kat Malaysia.. macam penah jumpe..
namenyer SLOTH.. hidupnya ader kat pokok Cecropia..
bak kate beliau.. "pelan-pelan kayuh maaa"
slomosyennn aje dia bergerak...




sambung lagi di episod lain bersame saye

menerokai heywan2 pelik di alam semesta...

tata




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

n!da said...

pelan2 kayuh yea.. hohoho
yg haiwan dekat madagascar tu rasenye ade watak dlm movie ice age kot.
ala yg asyik kejo buah die tu. hohoh.
pastu mati. dapat buah banyak2 dekat syurga. tpi kawan die idopkan balik hohoho.. kelaka2..

TWEETY BERT said...

ohh yeke.. aisehh tak ttgk plak cter tu nida hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...