Bukan Blog Kamu: Bert Mau Kawen - Episod 1

Wednesday, February 9

Bert Mau Kawen - Episod 1


saya suke buat cerita bersiri... Sinetron "Bert Mau Kawen"... hehee.. menjelajah bersame2 untuk menyiapkan misi untuk sambung bercinta di alam perkahwinan pule.. mungkin agak teruje kerna hampir 9 tahun menanti saat-saat yang ditunggu2.. ramai kawan2 yang dah bercinta 8-10 tahun juge sudah kawen.. kini giliran saya pule untuk menamatkan zaman bujang kami setelah mengharung segala macam....semoga jodoh kami berpanjangan hingga ker sorga...


Untuk episod pertama ni baik saya siarkan kandungan persiapan saya yang terkini setelah berhempas pulas beberapa bulan yang lalu semenjak bertunang pada 5 june 2010.....tinggal beberapa bulan saje lagi untuk menamatkan misi ini..........



1) Kursus kawen - setel sudah 5 & 6 nov 2010

2) Tok kadi - lum booking lagi.. hehe wiken ni balik kampung baru nak pegi isi borang

3) Butik kawen - sudah booking.. sebbaek ader member.. senang citer.. baju jer blom plih.. wiken ni jugak nak pegi setel..tema? tak kesah kale pape yg penting aku suke pilih design je..

4) Khemah - pon dah mak aku booking kat member dia tak banyak 6 khemah jer pasal kawasan tak besar sangat...

5) Kompang - baru nak g tanyer sepupu sebab dia ader pasukan kompang kat kampung beliau

6) Doorgift - nak beli ape yer?? hmm lom pilih lagi.. cadangan nak carik kat nilai kot hehehehe

7) Photographer - sudah juge.. ni paling awal di booking sebab takot melepasss..

8) Ujian HIV - oh ni nak tunggu beliau nak g sesame.. malas betol nak g sorang2... bosan..hoho

9) Barang Hantaran - hujung bulan ni kot g shopping... ader sale lagi kahhh??

10) Homestay - sebagai rumah penanggah untuk keluarga pihak lelaki bertanggah.. wiken ni juge nak pegi booking hohoh...

11) Baju Family - hmm nak tema kale ape yer.... ni kene tanye sumorang dalam femili ni.. hmm

12) Kek - macam nak tempah ngan sorang kawan lame tu.. tapi macam segan jer... walopon beliau dah pesan.. kalo nak kawen amik kek dengan dia... leh dapat diskaun,..hmm pikey2...

13) Set katil - ni nak beli ker?? eehhh mesti beli nih.. wajib..!

14) PA system - ni nak mintak abg saya la sponsor ni.. kalo taselap ader sendiri punye...

15) Cincin - lom sebey lagi.. pon hujung bulan ni la kot tunggu beliau abih final exam... tapi macam nak rikuwes rantai jer.. bajet cam romantik lak kalo pakai rantai masa tuuu wuwuwu...

16) Menu kenduri - ohh ni tak tau menahu.. sumer mak yang uruskan..

17) Spa & salon - seminggu nak di satukan baru pegi nih.. baru syiokkkk....

18) Kad kawen - dalam proses... dah siap.. aku pos laju2 kat sumorang


hmm rase ni jela kot wat setakat ni.. tak pasti ader ker tak yang tertinggal... rasenyer ader.. yang kecik2 tu tapelah takkan nak simpan sini kot....sambung lagilah di lain episod....



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

awEEN said...

wee~~~ bakal pengantin baru..seronoknye dgr... hehe...

TWEETY BERT said...

hehe insyallah awin hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...