Bukan Blog Kamu: Budaya maki hamun dalam facebook

Thursday, November 3

Budaya maki hamun dalam facebook




tipula saya tak pernah buat.. pernah gak buat dulu..
alaaa baru nak stat main pesbuk.. orang lain buat..
kita nak buat jugak yer??

tapi bila dah buat saya remove balik sebab
bila tengah marah akan keluarla perkataan yang tidak manis...
tapi bila hati dah sejuk dan baca semula apa yang kita marah itu
tiba-tiba saya kelihatan sangat bodoh gila buat macam itu..

ada yang buat.. marahkan orang itu.. marah kan orang ini.
dalam beliau tidak sedar.. beliau sedang tunjuk buruk laku sendiri....
muka cantik.. wajah kacak tampan.. tapi bahasa alamak ai..
lemas dengan orang yang apdet status maki2..
lemas dengan orang yang apdet status selang 2 minit sekali...

rasa nak saun je kat status penuh dengan maki hamun tu..

" alooo.. nak maki depan2 la.. takat dalam pesbuk alahai..
tak gentel la camtu woihh.. bukan orang tu tau pon kita maki2..
lebih baik gunakan bahasa kiasan lagi baik kot"

macam proffessor sentapmaknak pernah bagi tau..
bahasa sindiran dan kiasan lebih bermakna dari
maki hamun tidak tentu pasal...

nak lepas kan geram?? nak tarik perhatian??
mereka ada alasan mereka tersendiri...

jawapan yang paling mudah : REMOVE SAJA ORANG ITUUU...

tapi jika dia kawan saya... saya akan hide kan perbuatan beliau
di wall saya supaya tidak mengganggu mata saya lagi,...
ye saya sungguh kejam sebab saya sudah lemas dalam wall sendiri..

bagi saya.. lebih baik baca benda yang bermanfaat...
daripada makian dan cacian buat kita naik bernafsu amarah...
banyak cara lain nak melepaskan marah kot... hmm tahlah..

seronok la setan bila anda marah2 kan heheehe...



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

azam said...

hehehe...tambah la dosa yang dah setimbun ni

Tentang Kita said...

buka pacebuk sekali sekala jer....nak marah owg...marah dlm ati jer....citer kt luar karang buka aib owg plak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...