Bukan Blog Kamu: Saya, suami dan nawfal kemalangan..........

Friday, May 31

Saya, suami dan nawfal kemalangan..........





Tadi saya dan cik abang nak dinner kat luar..
Ondaway ke restoran steamboat Rayyan Teluk Intan yang sedap tu
Boleh plak berlanggar dengan mamat cina yang macam mabuk je..
Kisahnye begini yaaaaa........

Dari belakang lagi kami dah usha kete pajero tu ke kiri ke kanan
Macam orang tak betul je bawak kete.. Saya pun bgtau cik asven..
"Mohle potong kete tu.. Cam pelik je.. Bahaya follow kete mabuk tu"

Ada 2 lorong, dia di depan kami potong sebuah kereta..
Lepas potong beliau ke kiri.. Kami pun nak potong la dia tu..
Elok je kami nak potong, boleh plak dia masuk ke lorong kami
Tanpa tengok cermin sisi.. Ape lagi berdentum la kereta kami.. 
Saya takut pegang nawfal kuat2 takut kereta kami terpelanting..

Nasib sangat baik.. Kete kami tak laju.. Dia pun tak laju sangat..
Andaikata kalau laju saya rasa kami dah terpelanting ke seberang jalan..
Kami berhenti di tepi jalan.. Bila keluar je kete... Asben saya pun
Marah le dengan budak cine katenye belajar lagi..
Maka berlakulah potpetpotpet antara mereka.. Nampak takut budak tu..
Gigil nampaknye.. Nak kasik setel polis tak jadi maka kami dibayar...

Yang bestnye kete viva kami takla teruk.. Ada calar sikit...
Tapi kete pajero budak tu yg kemek dan calar teruk hahaha..
Bising dia kete dia lagi teruk.. Tula sape suruh langgar..

Dah setel diorang pun salam2 dan setel cara baik hihi
Mujurla kami selamat dan kereta pun tak teruk..
Duit tu buat belanja kami makan la ahha best2...
 
Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

12 2 ORANG KATA:

ima salsuzaima said...

mujur lah tak pape kak. bahaya tu.lgi2 bw budak. Nauzubilah.. minta dijauhkan perkara x baik.

keli menari said...

huh.bahaya nye mcm tu,selalu jugak jupe org mcm tu,serba salah nak potong ke x

nini said...

scary jugak dengan cite akak ni...nasib baik ada husband....

Cik Nur™ said...

alhamdulillah....
semuanya selamat...

mmg bahaya ikut kereta org mabuk dan mengantuk....

risikonya pada kereta2 yg lain...

Tentang Kita said...

alhamdulillah...mujur tak teruk...

SarahSyafiq said...

Alhamdulillah.mujur kereta sikit aje yg kne.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Alhamdulillah nasib tak teruk, jaga diri baik2 tau semua.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah akak sekelarga tak ada apa-apa. bahaya betul bawak kereta mabuk kan. tak tahu nak cakap la. mereka tak paham kot.

cikpingu said...

syukur.. xde pape jd.. mmg bahaye kan klu bhadapan dgn kete yg skjp kekiri skjp kekanan.. huhu...

Qhaifa Nur said...

takut juga follow kete yang tak ada haluan ni..kalau hubby marah betul...
nasib tak ada apa-apa...

eMMe said...

fuhh... lega..
Alhamdulillah..
takde pape n takde yg cedera kan..
kereta cedera skit tak pe...
kenkadang org lain yg cuai, kite yg berhati2 yg jadi mangsa kan...

Pn. Sheila said...

ya allah, seb baik xapa-apa... hope sentiasa dilindungi slu k...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...