Bukan Blog Kamu: GEMBIRANYAAAA!!!! BILA NAWFAL BERAKKK!!

Tuesday, May 14

GEMBIRANYAAAA!!!! BILA NAWFAL BERAKKK!!


dah 2 bulan kebelakangan ni bila nawfal berak saya la orang paling hepi..
sangat hepi... sangat2 hepi.. muka ceria gembira sentosa je.. weee wee
ape ke pelik mak ko neh nopal woii... hahaha...

kisahnya camni ya tuan puan datin datok sekalian...
masa nawfal 5 bulan dulu dia tiba2 jarang2 berak...
seminggu sekali pulak beraknya.. masa tu beliau belum makan lagi..
dah tanya nurse doktor ape suma, diorang bagi jawapan yang sama
dia takde plak meragam sakit perut ke hape.. hepi je manjang..
saya akan hepi bila dia berak.. mesti muke saya berseri2 sambil berkata..

'yeayy nopal berak harini'

mau tak risau kalau anak tak berak kan..???
berlanjutan sampai la skang ni.. dalam seminggu 2,3kali je memburan..
saya ikut aje nasihat doktor, bagi air masak, bagi buah.. janji berak!

yang paling lawak.. bila dia kentut pun maknye ni sangka berak..
esaitet dah amik pampers ngan wipe nak cuci2 la konon..
bukak2 pampers je takde beraknya.. aik mana plak hilangnya..
cehh.. rupanya nopal kentut je... hahaha wanginye ingatkan berak!!


NAWFAL : "ooo mummy kutuk caye ye... ngadu kat dadyy uwaaa"


May 1, 2013 | #Disakat#uwaaaa by viniyamey on Keek.com


k babai.. bizi buat coklat ni.. :)))

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

Pokok Manggis Depan Rumah said...
This comment has been removed by the author.
Pokok Manggis Depan Rumah said...

alhamdulillah. semoga Nawfal sihat selalu.

mama dee said...
This comment has been removed by the author.
Ratu Hatiku said...

Legakan bila ank berak..ksian takut sembelit.. sbb akk da merasa ank sembelit sampai berdarah bontot dia..
Comel nawfal :)

Kesuma Angsana said...

hehehe yg penting anak tu sihat yer !

Kakzakie said...

Tapi sekarang dah makan solid-food kakak rasa dah kena banyak bagi makan buah dan air - sebab itu kakak rasa akan lebih kerap buang air besar...

Nisah Idham said...

hahahha 1st time akak dgr mak sangat gembira bila anak berak,, biasanya akak tengok mak muke cuka bila anak berak.. hahhaa awak mak yang positif hihihihi

Suria Lekatlekitgurl said...

benda biasa bg seorang mak bila anak berak.. sy dulu pun hepi jugak anak saya berak. kadang2 sampai 4 5 hari baru berak. bila tanya nurse dia cakap normal lagi bg baby yg fully BF sebab katanya susu tu kadang2 x jd najis.. tp bila dah start makan memang risau sebab kalau dia tak berak 1 hari dia akan sembelit. skrg dh setahun 8 bulan.. kalau lambat skit dia berak haritu sy bg vitagen campur dengan air suam. kira x manis & masam sgt. lepas tu dia akan berak dengan senang..

Cik Nur™ said...

baby tak membuang tentulah risau..
cuba beri pure papaya...
mgkin senang dia berak...

tenku butang said...

comeynya nawfal!

1134

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Cikda said...

hensem bangat la anak mummy nih.. heheheh.. sama la cikda pun selalu monitor Aisyah punya iwapeyek.. bila ambik dari nursery selalu tanya aisyah berak tak ari ni.. risau kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...