Bukan Blog Kamu: MASALAH CASHIER : AKU NAK BAYAR KAU SIBUK MAIN HANDPHONE??!!

Monday, September 22

MASALAH CASHIER : AKU NAK BAYAR KAU SIBUK MAIN HANDPHONE??!!



Rasa macam bengang pulak kalau kita nak bayar 
pada cashier tapi cashier nya bizi sangat main 
empon bimbit dia.. hish!!!

sebenarnya macam dah banyak kali kena...
saya cerita untuk 3 kes jela.. yang lain tak ingat..

pernah sekali di kedai makan.. nak bayar 
lepas makan.. berdiri je depan cashier tu..
leka sangat dia main empon.. wahh ko..
macam patung aku berdiri duk tengok gelagat dia
saje taknak panggil.. nak tengok berapa lama
dia nak main enset tu.. ok fine..!

sekali lagi, berdiri depan booth dalam pasaraya..
nak beli air mineral.. dia potpet2 dengan ensetnya..
sambil bercakap tu dia buat tanda isyarat nak apa..
kebetulan dia je jual air mineral grrr.. nak masuk
dalam pasaraya jauh ke dalam pulakk!!

oleh sebab dia tangah nyembang.. saya tunjuk jela
air mineral dalam peti ais tu.. dia paham, dan amik
tapi tangan tak lepas lagi nyembang... saya bagi
duit dan blah dari situ sambil geleng2 kepala...

cerita lagi horror.. cashier ni takde pegang enset..
tapi mulut dia potpet2..  eh pelik pulak...
dia cakap ngan sapa... kuat pulak tu cakapnya...
gelak kuat2 lagi mengada2.. saya sorang je 
customer dia tengah nak bayar barang...
bila perati je dia sambil tangan dia duk scan2
barang2 yang kita nak beli tu dengar jela dia borak2..

"aala abang ni.. ayang mekap cantik kat butik tu la..
takkan tak ingat... hik hik ala abang ni.. bla bla bla"

okeh.. rupanya ko sembang ngan balak kayu ko
guna handsfree depan customer ko weh??
siap bersayang abang bagai.. tade malu langsung!
vangang je aku bagi yang tengah bengang ni...
nak bercenta balik umah la oi.. ko sembang bagai bila
pelanggan depan mata.. kalau takde lantak ko lah..

nak ku saun dia tengah cakap kuat2 mata pandang
tempat lain tapi tangan buat kerja la.. bajet pro!
itu la last datang kedai dia.. takpelah.. banyak lagi 
kedai lain yang masih hormatkan customer
dengan harga yang lagi murah... nampakkk okbai..!!



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

Mila Hilas said...

klo sy dh sound da..annoying gile..mcm dia je ad abg syg.muntah.

eMMe said...

adoi... takde sivik punye org kan.. boleh buat cam tu depan kasteme, isk3!!! kite nak sound pun leh pikir byk kali la.. dia tak de camtu.. sengal tol...

Rosniena said...

tuan rumah dijemput singgah sini

http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2014/09/apa-ko-bondo-eh-liebster-award.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...