Bukan Blog Kamu: Bila Terdengar Lagu Teringat Seseorang...

Friday, September 12

Bila Terdengar Lagu Teringat Seseorang...



mesti pernah jadi pada anda2 semua kah??
terutamanya yang suka melayan lagu la.. hihi


saya jarang layan tivi.. suka layan internet atau kalau 
tengah buat kerja saya suka layan radio.. 

bila dah layan radio macam2 lagu lah keluar..
lagu lama.. lagu baru.. lagu tak sedap.. lagu sedap..
lagu rare... lagu bosan.. lagu vangang.. lagu best..
semuanya ada kan...

bila terdengar sesuatu lagu.. boleh jadi terkenangkan
seseorang yang berkaitan dengan lagu tu...

tengah syok2 layan radio.. keluar satu lagu...
pastu dalam hati tu mesti cakap camni...

"eh lagu ni.. teringat kan sorang kawan ni..
pagi petang siang malam suka dan nyanyi lagu ni..
sampai aku yang tak suka pun boleh jadi suka.."

" eee lagu ni... teringat zaman sekolah rendah darjah 4"

"waa lama tak dengar lagu ni.. selalu karok dalam jamban
dengan bff dulu... rindunyaaa dengan bff tu"

"alaa sedih la lagu ni.. teringatkan buah hati"

dan macam2 lagilah apa sahaja lagu yang berkaitan
dengan orang lain mesti terkenang2 kan....

dan saya pulak tak boleh layan lagu rock kapak atau
lagu lama sorang2... nanti teringat kat pakwe.. a.k.a laki 
sekarang ni la haha.. kalau nak dengar mesti sama2
pasal suka lagu lama sama2.. kalau dengar sorang2 
nanti pilu.. kihkihkih.. sampaikan pernah sekali dia cakap
"kan best kalau kita kawan sejak baby.. mesti kita layan 
lagu lama dolu2 sejak kecik sampailah sekarang..."
hek ele.. boleh pulak macam tu.. 

oh mahaplah.. kami peminat lagu lama...
lagu2 baru hmm tak berapa nak menjiwai lah..
kami jiwa kilauan emas haha orranng lamaa..
otai masih berbisa.. *tetibe*




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

mama amir said...

beul tu...kadang2 terkenang juga cerita2 lama bila dengar lagu2 lama ni...^_^

Cik Asma BLuppy said...

tula kan. setiap lagu tu mesti ade makna tertentu. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...