Bukan Blog Kamu: ada ke? lupa la...

Monday, September 9

ada ke? lupa la...



Si bini sibuk mencari sesuatu barang di sebuah laci...
tiba-tiba muke tersenyum2 bila benda lain yang jumpa..
terus jogging keluar dari bilik mendapatkan lakinye...

BINI : abanggggggg... tengokk nii... tengokk ni...

LAKI : ape tu?

BINI : ni tengok ni ayg jumpe ape... hehehe... ade lagi rupenye!

LAKI : sape bagi?

BINI : ish.. pakwe kecintaan ayg dulu la... tak sangka ada lagi kad ni hihi..

LAKI : (muke berubah) hmm yeke.......

BINI : yela... rindu plak dengan kad ni bila tengok balik hihi..
nah baca la ayat2 jiwang ni... kelaka betul bila baca haha..

LAKI : ahhh tanak la... buat ape abg nak baca... 

BINI : takpe2 meh ayg baca kan.. haha dengar tau...
pengirimnya nama DEWA ALAM MAYA haha lawak kan...

LAKI : (muke tersengih balik)

BINI : Khas buat tatapan.................. bla bla bla bla blaa...
 blaa blaaa blaa uwekkk bllaaa uwekk.. daripada  dewa alam maya ......

LAKI : bile masa abang hantar kad ni? ade ke abg hantar tak ingat pun...

BINI : apeedaaa.. sendiri yang beli kad raya ni.. sendiri yang tulis kad ni..
sendiri yang lupa kaa?? ishh takkan tak ingat langsung?? kad ni dapat
tahun 2002.. raya masa umur kita 18 tahun.. baru masuk uitm ingat??

LAKI : ntah.. tak ingat langsung laa...

BINI : grrrrrr... tak ingat takpelah.. nanti nak tunjuk kat nopal haha.. 
(teringat lawak hareth iskander lawak ke der 2)


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tudiaaaa ada lagi msh smpan kad ry time bercinta dulu noh hihihi

Qhaifa Nur said...

kenangan waktu muda-muda Bert...
bila tengok balik sekarang..nak gelak sendiri pun ya juga..
dulu kita kreatif bab ni..

Aimaniman Ezaiza said...

Dofollow blog nie
Sweetnnnyyaaaa...kalau akak simpan, dah lusuh koot kad tuh,..

LiYa HaNiF :: said...

heheeh sabo je lah... sendiri yg bg sendiri tak hingat hehe...

Eellee Beauty & Health said...

tu dia...masih ada lagi..sweetnya ^^

http://bit.ly/17jEUQt

Eellee Beauty & Health said...

tu dia...masih ada lagi..sweetnya ^^

http://bit.ly/17jEUQt

Kakzakie said...

Elehhh... malulah konon papa Nawfal tu. Cinta monyet jadi kenyataan tak apa. Romantik juga ye papa Nawfal dulu hihi...

Nisah Idham said...

kan kan.. statement Harith Iskander tu memang benar belako hehhe. langsung tak mampu di nafikan ngeh ngeh ngeh..

Cik Nur™ said...

saja buat2 tak ingat tu..cover malu..hehehe

are_lin@yu said...

alolo sweetnya kaka..hihi..nti bg nopal plk bca ;-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hai bert
singgah selasa
sebok wak cekelat g ker hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...