Bukan Blog Kamu: RAHSIA CANTIK SEMULAJADI TANPA MEKAP

Friday, August 14

RAHSIA CANTIK SEMULAJADI TANPA MEKAP





Sejak kawen dah tak berapa minat nak keluar rumah
 dengan mekap tebal.. lagi dah banak pinak ni mane
ade masa nak mekap kale2 muke sama macam
zaman mude bujang2 dulu kan kihkihkih..

saya takde masalah sangat kulit muka.. setakat
jenis muka berminyak aje dan tona tak sekata..
ada la parut sikit2 tapi parut cikenpox la..

itu dulu.. lepas kawen.. takde masa sangat
nak membelek muka sibuk dengan tugas harian..
surirumah yang meniaga.. pempaham jela.. sibuk!
jadi bila tak jaga sangat maka datangla masalah kulit
tambahan lagi bila dah mengandung beranak bagai..

dapat anak yang kedua ni.. saya baru terhegeh2
nak jaga muka balik kehkeh.. satunya sebab
saya tengah buat bisnes produk kecantikan..
duanya bila tengok muka yang makin kusam
dan comot dimamah usia.. dah 31 dah umurnya!

nak jual barang kecantikkan tokeynya mustila
mau santek jugak maa.. guna pakai dan tengok
lah hasilnya.. bila ada perubahan yang ketara
mestila rasa sukaaa... tak perlu dah nak
mekap tebal bubuh krim tebal.. bedak sampai
kepuh2 muka haha.. pastu asyik nak tacap je..


tengok muka sebelum tu ha.. comot kan..
tak jaga sangat skintag pun muncul.. kulit
pucat kusam, tona tak sekata, berminyak2..
ishh memang comotlah!! sendiri pun malu tau..

tapi setelah mensantekkan diri sebulan yang lalu
akhirnya berubah jugak.. muka dah cuci..
ditambahkan dengan penggunaan serum ajaib..
pakai jugak mask dan krim pelembap muka..
tapi sejak guna serum ajaib tu.. pelembap
muka tu pun dah jarang pakai sebab 
serum tu sendiri dah sedia ada pelembapnya..

suami pun tegur "ayang makin putih pulak"
yela.. serum tu boleh putihkan kulit jugak hehe..
pernah gak tanya.. "lain tak muka ayang sekarang
dengan yang sebelum ni masa peknen dulu"
direnungnya muke kita dia cakap.. "aah lain la..
ada beza.. cerah dah satu muka ni.."

sukekite lakikite cakap camtu.. ada la ayat lain
tayah la cerita detail.. campoyo lak kang agagaga..



tak perlu dah mekap tebal.. pakai serum je dah..
lepas letak serum pulak tengok tahap 
kerajinan macam mana.. kalau rajin pakai 
bb cream babykiss yang best tu.. kalau tak rajin
pakai bedak baby je.. anak punya bedak banyak
lah maknya pun sapu sekali... wangiiii.. hehe..

paling suke sekali muka dah tak berminyak..
kalau dulu dahla mekap tebal.. pastu berminyak
pulak dah.. jenuh la asyik nak tacap je kat zone T tu
suka kulit muka sekarang ni.. dah tak kusam..
ada glowing2 sikit.. dah licin sikit kulit makin cerah..
dan tak berminyak.. lembutttt je kulit muke hehe..
bukan puji melangit.. tapi sukakan perubahan tu..
nah tengok gambar ni dekat2.. takde edit2 punya..
bedak pun tak pakai.. amik gambar sebelum tidur..

ok ada sesape nak info lanjut wasep2 kite okeh..
nanti boleh terangkan detail pasal serum tu..
nak tanya pasal babykiss pon boleh maaa...

atiah 0168880684 jangan call.. memang tak angkat..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...