Bukan Blog Kamu: Berbuka ala westen

Friday, September 3

Berbuka ala westen

tetiba tekak nak jadi omputeyh plak... padahal tekak saya kale kemerah2merahan... hishh! ari rabu lepas... bersama suami punyer bakal & adik2 ipar saya punyer bakal bukak pose sesame.. memandangkan deme ader kat kawasan lembah kelang ni....

Hari dah petang... jalan pon agak sesak dengan kereta2 lori3 serta semua kenderaan yang ader mengeluarkan asap pnoh kat jalan... tak sempat nak bukak kat kedai makan... masuk jer azan maghrib.. kami pon menjamah dadih yg aku bekalkan dalam kereta...

Cari punya carik.. jalan punyer jalan.. akhirnya kitorg ker tesco shah alam sahaja.. memandangkan ader barang yang nak dicarik.... kebetulan ader plak kedai pija terselit kat dalam tesco ni...

selak jangan tak selak...
ode jgn tak ode...
perot dah lapa...
mintak aper saje...
*cubaan untuk buat pantun*

kusyuk jer ghoper encik baju merah nak pilih makanan idaman...
aku yang dah rase kurus seket sedang memilih makanan
tanda perot sudah lapa berbunyi hiphop
dug dag dug dag...
camtula kot bunyinyer...



moh lihat aper menu yang terlah terpilih untuk disajikan sebagai bahan
untuk kami baham bersama2 tidak mengenal usia mahupon jantina...

sup kale putih ader bintat2 hitam itu digelar sup cendawan lazat
beralaskan mangkuk putih bersudu besi dua

seterusnya...
jari ikan (finger fish) yang sangat sedap & garing
tatkala dicicah mayonis kale putih masam2 manis...

roti galik kot nih.. ker roti bijan berintikan mentega
sangat sedap dicicah bersama sup cendawan lazat
beralaskan mangkuk putih bersudu besi dua tadi...

kendian...
ohh aper yer makanan ni...
ader bebola daging dalamnyer bersoskan prego jer rasernyer...
sangat sedapppppppp!!

demikian..
oder sajer pija hawayan tuna cizz
sajer nak terai..
sedap jugee...
dah ghoper ashraf muslim plak si arwis itu...

hoh!
kejap sajer udah langsai mengisi perot2
yang berbunyi dag dig dug sebentar tadi...

langsaiii...
moh kiter jalan g tesco plak...
tata titi tutu




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

azzey said...

TWEETY BERT: Sedap betol soup of the day tu.....

TWEETY BERT said...

mme peberet... kalo g pijahat mesti ode sop nih huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...