Bukan Blog Kamu: KALAU DAH JODOH.. BERT DAN AMEY

Wednesday, December 2

KALAU DAH JODOH.. BERT DAN AMEY



bukan nak cerita pasal rancangan ustaz kazim...
atas permintaan kita cerita sikit la yeh.. 


teringat masa isi borang UPU.. ni
borang nak masuk U la ni..  dah isi siap
semua cek balik.. last minit boleh pulak
tukar pilihan kos... pilihan yang terakhir 
pulak tu.. dari kos ape tak ingat pulak..
tukar ke kos diploma bangunan...
masatu kene isi borang pakai pensel tau..
so boleh sukati nak padam..

dan bila result keluar.. tak sangka 
itu yang dapat.. lebih tragik lagi
dapat di negeri perak.. menung jap..
alahai jauhnya dari n.sembilan...

rasa macam tanak amik...
cemana la tu boleh dapat??
kalau ikut kelayakan macam 
tak layak langsung.. agaknya yang
7 pilihan lagi langsung tak layak haha

mintak kos bisnes.. satu pun tak sangkut..
nak taknak masuk jela.. tengok ape jadi..
ya memang terjadi rupanya apa disangka..

siyes tak minat.. lagi2 bab lukisan...
ape jadah nak melukis2 plan bangunan..
bab lukis2 memang fail.. kalau kat sekolah
ada pendidikan seni.. memang pass kat 
orang lain suruh buatkan.. kadang2 tak buat
langsung pun hahha.. memang mencikk!!
tapi jangan pelik.. saya cintakan lukisan..
suka tengok lukisan.. dan suka tengok
orang yang pandai melukis...

seminggu lepas daftar dan masuk uitm perak
dah jumpa jodoh rupanya kehkehkeh..
masa tu tahun 2002 bulan jun hoh ingat ko!

tiba2 dingorat oleh si amey.. bertembung
di kaki lima sebuah bangunan je..
ntah.. tengok dia macam magnet..

bila diganggu mula2 nak marah
tapi bila tengok dia tak jadi marah..
malah bagi senyuman paling gatal
sekali kahkahkh.. ok jangan tunjuk
bangang disini ya bert hahah..
duk taip2 ni tersengih2 pulak teringat..

takdela gatal.. cuma rasa suka pulak eh..
dupdapdupdap gitu.. cinta pandang pertama
mungkinlah kot.. dan sejak tu ada jugak la
bertembung2 di mana2 dalam uitm tu..
dalam library., di cafe.. di kelas..
oh ya.. saya kos bangunan.. dia pulak
kos ukur bangunan.. ada beza ya..
fakulti sama.. lecturer kami pun sama..
kelas je beza.. ada masa2 je kelas kami sama..

dan kami pun berkawan beberapa bulan dan
bercinta.. so abaikan jela kos yang tak minat tu.
dah apply tukar kos bisnes pun tak lulus..
tak lama.. dua tahun je disitu.. dan akhirnya
mintak quit dan niat nak sambung belajar
tempat lain.. alhamdulillah diperkenankan
dan dapat kos bisnes yang sangat diminati..
bila dah minat tiap2 sem jadi scorer...
daripada di uitm dulu corot je manjang..
bangkit dari kegagalan camtulahh...

tiap pasangan ada pasang surut..
sama la saya pun tak terkecuali..
pernah dilarang supaya saya tidak
berkawan dengan seseorang..
tapi saya degil.. layan jugak..
dan akhirnya dah dinasihat banyak 
kali taknak dengar akhirnya dia
merajuk.. membawa diri..

tapi tak lama.. lama tak lama
jugak la.. cecah setahun kot...
dan kami berkawan semula...
nyata jodoh kami kuat..
macam2 dugaan macam2 halangan..
dan akhirnya disatukan setelah 8,9 
tahun kami berkawan dan bercinta..

banyak hikmah yang terjadi tiap
apa yang berlaku.. semuanya untuk
proses jadi matang dari remaja
hingga dewasa.. dan dah masuk 30an..
kejap je rasa.. indahnya zaman remaja..
dan lebih indah di alam dewasa...

kesimpulannya.. antara penyebab dapat
kos tu sebab nak jumpa jodoh la tu hihi..
dan memang jodoh saya pandai melukis..
dalam banyak2 hadiah yang diterima paling
sukeee bila dapat hadiah lukisan dari dia..
dan apa2 suprise yang dia buat terutama
di hari jadi paling sukeeeeee... oh sori2..
jangan suka lebih sangat.. simpan2 sikit..


buat suami.. ailebiyuuu....


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...