Bukan Blog Kamu: Jalan-jalan tengok rumah baru...

Sunday, December 20

Jalan-jalan tengok rumah baru...


semalam... sesi temujanji 
dengan owner rumah.

oh ya.. ke bangi kita...
opss bukan rumah beli..
sewa je dulu... heh heh..


menunggu owner di depan guard..
dah sampai di ajaknya masuk..
uuu kuat betul security kat sini..
sekali pandang macam guard
nak masuk universiti plak haha..



mengekor dari belakang
si vios hitam tu...
cantik gak rumah sini...
teres 2 tingkat,.

semalam deal dengan
2 agent.. dan kene lah 
pilih salah sorang yang
boleh bagi apa yang 
kita nak... bagus
diorang ni seboleh2nya
bagi service yang terbaik..

jom tengok apa isi dalam
gambar bawah ni rumah
contoh je.. bukan rumah 
yang sudah kami pilih..




ada 4 bilik dan 4 bilik air..
tu belakang ruangan dapur
dan satu bilik di bawah..
dapur dia somel je.. 
sebelahnya ada bilik air...

sebab ruangan hall dia luas.
boleh main bola.. hehehe...



tinjau atas.. ada 3 bilik lagi...
setiap bilik ada bilik air...
bagusla tak berebut nanti...

dan ni master bedroom
wah besaar gakk...

3 biji rumah kami usha..
semua rumah baru
yang belum sapa duduk lagi..
dan rumah ke 3 kami pilih..
sebab dah siap grill, kipas lampu..

bincang2 apa semua
dan kami bersetuju...
sign agreement siap dah..
dan duit booking pun setel..
deposit akan diselesaikan
bila nak amik kunci nanti..


ok marilah kita pulang..
balik dari bercuti nanti
nak sambung kemas
barang.. tahun depan 
boleh duduk rumah baru..

alhamdulillah...
semoga dipermudahkan urusan..

ada orang tanya semalam
abih dah duduk sini tak keje
cikgu lagi ke... hoo pelikk hihi..

cikgu sandaran kontrak tu babailah..
kita cari peluang lain... susah sangat
nak dapat jawatan tetap kan...
7 tahun dah bergelumang jadi cikgu..
tiba masanya untuk sambung belajar
dan boleh mengajar juga nanti
di peringkat pelajar universiti pulaa..

selesai dah interview master 
semalam, semoga cik laki berjaya..
walaupun soalan dia senang 
yang amat.. moga ada jekilah ya..

dan jangan pelik banyak sangat
kenapa 4 beranak nak duk sini..
ada la sebabnya dan kenapa..
ada kaitan dengan kerja baru
nanti hehehe.. insyallah...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...