Bukan Blog Kamu: Bercuti di Cameron Highland..

Thursday, December 17

Bercuti di Cameron Highland..




macam belum update je cerita ni heh heh..
bizi sangat sampai lupe dah kisah lama ni..
nak tau bila?? bulan Disember gak..
tapi tahun lepassss kehkehkeh..

simpan jela dalam blog ni 
buat kenangan,.tak gitu? 


cadangnya nak tetengok je..
balik hari.. tapi ntah lewat plak
sampainya.. dah pukul 6 petang 
baru sampai dari kg gajah..
ada tanah runtuh tu pasal slow..

musim hujan pulak tu..
ingat lagi disember dulu
kan musim banjir...

ondaway nak balik n.sembilan
konon nak singgh la kemerun ni..
tapi dah lewat check in je la terus..


sampai je area ape ntah situ kat pekan2 tu..
ha lupe dah hihi.. singgah petronas..
cari dulu hotel.. cuti sekolah tau..
fuhh mujur ada... tu gambar nopal
masa 2 tahun.. cinonet je dia..
kat kedai serbaneka la ape lagi..
shopping barang2 keperluan
yang tak wujud dalam beg..



masuk bilik jap.. boleh tahan gak besar..
hotel ape ntah tak ingat.. main redah je..
taklah mahal sangat semalam 100 lebih je
tang lebih tu tak ingat pulak berapa hihi..
jadila buat tido semalaman...

dah siap2 lepas maghrib keluar pulak
jalan2 kat pasar malam.. shopping la
makanan n buah2 yang ada..

boleh tahan sejuk sebab hujan je manjang..
lalu2 je tengok2 ape ada.. walopun dulu
dah pegi pon sama gak tetengok gak..

malam tu makan kat restoran..
datang pakcik nak jual madu..
sebotol ni rm45 tak silap..
cik laki ai yang suka dan pandai
tawar menawar tu tah cemana punya
ayat dapat la 2 botol ni rm40 je..!

sampaikan ada makcik tu dengar..
patu datang kat pakcik jual madu
tu nak beli gak madu tu dengn
harga sama ngan kitorang haha..
memang madu asli.. sedap gilak!


esoknya mula la misi jenjalan
mana yang terlarat dek badan..
tak banyak tempat pun jalan
sebab keletihan.. lagian pulak
masatu mengandungkan nafisa
tu pasal kembang setaman muka
dan badan kita kehkehkeh...

ha nampak tudung pun sama..
tkde extra tudung pun bwak 
masa tu.. sebaek baju ada lebih..
tula tak plan lagi.. hihi..



tengok ular hijau tu pelik..
dia boleh berdiri tegak
pulak tu 90 darjah..
masa tu cik abang pegang 
kamera.. alaa tak sempat rakam..
dia sibuk g amik gamba tempat lain...



ke kebon bunga pulak kita.. 
cantik2 bunga,, tapi kita
tak minat bunga lah hehe..
tengok jela tanpa perasaan...






dah nak balik.. keletihan.. singgah lagi..
masa ni paling sadisss..
mengah yang amat dan gigih
nak turun ke ladang..

dulu datang zaman muda remaja..
tenaga kuat lagi.. ni dah tua la acik..
peknen pulak tu.. tak larat sampai
mintak pimpin tangan nak mendaki..


kita minum petang dulu 
sebelum balik...
sedap gak apemende tah
laki ai order teh ngan makanan
dia.. nak amik gamba malu..
ramai sangat orang..



dan sempat juga pegi shopping 
sayur2 dan buah2 serta sobiniya
sebelum balik ke n.sembilan...



hasil tangkapan cik laki...
sibuk amik gamba je dia..
kita duk keja nawfal..

banyak lagi gambar dia amik
tapi maleh la aplot smua..
muntah nak edit haha..


okbai.. minggu depan bercuti
ke melaka pulak lagi kali ke
lapanbelas ratusss.. heh heh heh..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

cik mah said...

Ehhehe...lm simpan cerita...xpe2..kenangan kn gak share kat blog kan...murah gak ek rm100 lebih bilik besar..

Sanisah eeiyss said...

wah~~~ cameron (^___^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...