Bukan Blog Kamu: Selesai pindah randah..

Saturday, January 9

Selesai pindah randah..


fuhh lega.. selesai bab pindah...
tapi tak selesai lagi bab berkemass...
waduu.. tu yang paling tak bestt.. 

letehhh.. lagi2 beranak kecik..
memang susah nak fokus..
dah tido baru boleh buat keje..
tu pun kalau boleh tido lama
kalau abang dia tak kacoo...


kawasan baru,, perumahan baru..
tapi bukan rumah beli.. sewa jelah haha..
bukan tempat utama nak dibeli rumah..
dah setting lokasi baik dan ada jeki nanti
boleh beli2 pulak rumah.. insyallah aminn..


masa jumpa owner untuk proses amik kunci'
dan bayar deposit.. amoi shantek tu agent
bukan owner.. owner ada kat bawah ni..

muncit plak balik laki aku neh.. 
tula tinggal lagi ubat kuwus haha..
demot balik.. sila kuwus balik haiihh..



mujur dihangkut anak buah.. 
boleh gak tolong2 jaga si kecik..
kita nak basuh umah.. mohon diorang
untuk jaga budak2.. terima kasih anak buah..


kawasan ni terpencil sikit...
dan yang best tak sibuk..
bertenanggg je duduk sini..

tapiii....

haa tu atas tu akan muncul nanti
avenue wonderland waterpark..
mau bizi.. dan jem la kawasan ni..
katanya tahun ni la siap..
betul2 depan kawasan rumah...
nak jalan kaki pun boleh..
tapi penat la pulak kang hehe..

sesi basuh rumah..
mak ai penatnya lahai..
si bujang tecik tu pun nyibuk
nk tolong jugak... tolong main je..


malam esoknya berpunggah la barang..
berejam2.. punya la banyak barang hihi,.,
tu pun tak semua bawak.. ada lagi tingal..
dalam pkul 1 jugak selesai.. dan mulalah
perjalanan.. memang subuh la sampai..

memang leteh banget la pindah randah ni kan..
tak cukup tido semestinya.. dalam perjalanan
tah berapa kali kami terlelap.. dala 2,3 hari
memang tak cukup tido.. pastu gerak pulak
tengah malam.. sebab lorinya pulak nak
gerak malam.. terpaksa la follow...

nak bangkitkan isu supaya tak ngantuk
mainlah teka-teka.. ingat yang best2 je
nama game teketeke ni.. ok kita bagi 
bulan dan tahun atau tarikh maka
cik laki kene teka apa peristiwa silam
kami yang dah jadi pada tarikh atau
bulan yang disebut.. jenuh la laki ai
mikir.. yang ingat memang ingat..
yang dah lupe harus diingatkan.. 

tu pun tah bile kale tah asyik terlelap..
mujur mak mentua dan adik ipar
follow belakang.. asyik bg lampu..
memang terhuyung hayang dah haha,.
nak tido sekejap takut lori pulak
tunggu lama.. redah jugak lah..
alhamdulillah sampai jugak..


dalam pukul 8 pagi kalu tak silap ni..
tak dapat nak nolong.. nasib baik ramai
pegang si kecik memang tolong tengok jela..


terlentang dreba lori ni mengantuk..
masyukk dia.. banyak trip dia dapat..
tu yang kitorang dapat malam...
takpelah janji dah selesai..

selesai lah pindah..
ramai gak terkejut pindah sini..
tetiba je kan.. dah lama plan.. 
macam2 di plan kan.. tapi tak heboh..
dan cik laki akan sambung belajar
ada rezeki boleh sambung...
setel dah intebiu master aritu..
tengah tunggu result je daftar bila..

dan kami bekerja di sini..
lakibini kerja di bawah satu kampeni..
senang nak bekerjasama..
semoga projek baru ni dipermudahkan
insyallah.. tunggu je berita tu keluar ya..
ada ke orang tunggu? eh perasan plak..
kehkehkeh..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...