Bukan Blog Kamu: Selamat sudah bersalin anak kedua

Friday, June 12

Selamat sudah bersalin anak kedua




Ok agak sekian waktu jugak tak hapdet blog..
bizi dengan urusan membersalinkan kandungan kedua..
sekarang dah masuk tempoh berpantang.. badan ada 
sihat sikit.. jadi marilah kita menyapu sawang di blog
yang usang ini agar tidak sepi tanpa berita.. gitew..


3 June yang lalu.. akhirnya saya selamat sudah 
bersalin anak kedua secara normal pula pada jam 3.49pm
Seberat 3.45 kilo.. banyak main no 3 nampaknya dan
Alhamdulillah dapat baby gugurl.. sepasang sudah..
dari awal mengandung saya macam dah boleh agak..
adakah ini kandungan baby perempuan.. dan semestinya
hati kami lakibini teringinkan anak perempuan pulak
apabila abang longnya sudah menjadi abang2 kan..

Dan apabila kandungan mencecah 33minggu akhirnya
jantina memang sudah kelihatan apabila discankan..
gembira kami lakimini bukan kepalang sebab doa 
diperkenankan.. nak shopping barang pun senang..

begitu yakin sungguh kenapa? Hehe.. pertama kali
saya di scan perut dan dapat melihat jantinanya
dengan jelas terang adil dan saksama.. ultrasound
Hospital itu disambungkan kepada tv lcd/led yang
nyata memang terang sungguh kelihatannya..

apakah ayat ini nampak pelik tuan puan sekalian alam?
tak ngapa.. ini cubaan mencari mood semula untuk
mengonlinekan diri setelah sekian lama menyepi..
9hari berkampung di hospital.. pelbagai 1001 cerita
kisah suka dan duka menginap lama di hospital..
nanti kite cerite ek kalau rajin dan ingat lagi...

Oklah tu jela dulu.. ni pun hapdet pakai telefon je..
payah.. takde feel sebagai blogger tegar..
macam taip kat wasap je kehkehkeh..

nanti nak cerita pengalaman bersalin secara normal
yang mengerikan.. apa yang mengerikan nanti tunggu
saya update ceritanya ya.. takpe itulah pengalaman
yang akan dikenang sehingga akhir hayat hehe..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

Farah Waheda Wahid said...

alhamdulillah, tahniah dan selamat berpantang yer...

eMMe said...

Alhamdulillah... Syukur... leh rileks lame la bert pas ni... Pantang kat mane? best kan bersalin normal... ?? sunuk la nawfal dpt adik, mesti dia sayanggg sgt kt adik dia kan...hehehehe... Selamat berpantang...

Mrs Kamilah said...

Alhamdulillah. Tahniah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...