Bukan Blog Kamu: Kenapa nama pilihan anak kedua ni.......?

Saturday, June 13

Kenapa nama pilihan anak kedua ni.......?




Masih mengarang lagi cerita pengalaman bersalin normal..
dah siap cerita baru boleh publish ya.. dah beranak urat banyak
putus.. memori pun ada slow juga.. kasi pelan2 mau ingat balik.. 

sementara tu nak update entry ni lah.. nama pilihan anak kedua ni..
macam biasa.. nama anak cik laki yang booking sesiap..
dulu si abang long pun cik laki yang bagi.. Isaac Nawfal..
yang kedua ni pun cik laki ai yang kasik jugak.... hmm..
bininya hanya tau beranak saje haha.. saya tak kisah sangat
bab nama ni.. janji best, makna pun best, hati pun best sudah..

Inilah puteri kami yang kedua.. ditangkap mukenya sebaik 
sahaja lepas diberanakkan, dibersihkan dan ditudungkan
 sebegitu rupa... senyum pulak dia masa cik laki tangkap..
macam tak caye je saya yang kecik ni boleh beranakkan
baby sebesar 3.45kg.. hmm nanti saya cerita pengalaman tu
dalam entry akan datang okeh... ngeri tau.. haa ngeri hihi..

IRENE NAFISA nama pilihan... nafisa? macam tajuk lagu
dari xpdc je.. aah yela tu hehe.. cik laki memang suka nama tu
sebab lagu tu la.. dan dia tak tau saya dari dulu zaman
sekolah2 lagi lagi suka lagu tu.. bila kami berchenta dan 
berkongsi kesukaan bab lagu2 lama ni, baru lah tau minat
yang sama.. dan dia dah lama berniat nak namakan anak
nama tu.. dan akhirnya setelah 13tahun kami bersama
dan menerima cahaya mata gugurl, diberikannya nafisa... 


sebaik sahaja dapat tau mengandung anak kedua,
terus panggil baby dalam perut ni nafisa... nafisa... walaupun
belum tentu lagi jantinanya.. memang tak sediakan nama 
anak lelaki pun.. begitu kondipen sekali nampaknya haha..
bila scan dapat tau perempuan memang seronok la cik laki
nak namakan anaknya nafisa.. ok yang nama depan tu pulak?

Nama depan dia google je hehe.. IRENE dari bahasa yunani
bermaksud damai.. banyak sangat nama pilihan.. kalau dah dulu
ISAAC NAWFAL (I.N) yang kedua pun nak I.N jugaklah..
maka lekatlah IRENE NAFISA dalam banyak2 pilihan tu...


perbualan yang dirakam ketika saya di hospital
menunggu saat untuk melahirkan anak...
adoiyai.. sabo jelaaaaaa....... @___@
tak sesaba plak nak bertugas bagi nama anak... 
sabar ya.. ada jeki lagi boleh bertugas semula.. haha

ok tata...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

4 2 ORANG KATA:

Sheila Adziz said...

Allhamdulillah bert... cantik nama nafisa tu... smg baby n mom sihat... :)

eMMe said...

Bert, baru tau name baby...okey..name yg cantik...Melayu English kan..kan...

Cikna said...

Alhamdulillah, nama baby best2 gitu...cam baby che ta plak kcik2 dh pndi snym....

Cikna said...

Klu baby Irene xtnd lg 10hari leh smbt bday sama2,hehee...;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...