Bukan Blog Kamu: MH HOTEL : MAKAN DI HOTEL TETAPI BAYAR MACAM DI WARUNG

Friday, April 17

MH HOTEL : MAKAN DI HOTEL TETAPI BAYAR MACAM DI WARUNG



Mungkin yang pertama di Malaysia? ke atau dah ada
dah konsep macam ni sebelum ni saya tak tau??


Nak cerita pengalaman pertama diajak cik laki semalam..
pertama kali jumpa hotel yang biasanya makanan khas
untuk pengunjung hotel atau pun yang ada reservation..
tapi di sini unik.. nak makan hotel boleh.. tapi bayar 
macam di kedai makan biasa.. bayar ikut ape yang di makan..


ha tengok bunting tu.. tagline dia yang unik...
MAKAN DI HOTEL BAYAR MACAM DI WARUNG..



suasana cafe yang sejuk dan selesa dengan ruang yang menarik..
masa saya pergi semalam dah petang... so tak ramai orang sangat..



sementara menunggu makanan yang diorder siap..



ok tisu dan sudu sampai dulu haha..
kat sinilah.. nama nya warisan coffee house..
dalam hotel MH hotel sentral di sungai siput
ipoh perak.. agak jauh gak dari rumah..
tapi sebab nak merasa dan menerai. sampai jugak..

kalau dah petang ada sajian goreng2 aje..
kalau menu buffet sila datang tengahari.. macam2 ada..
cik laki saya datang dah aritu dengan kawan dia
makan tengahari.. dia dah try katanya sedap ajak
pulak bini dia ni pegi try.. tapi tak sempat la nak datang
tengahari.. kene tunggu hari2 cuti boleh datang tengahari..


kalau dah goreng2 je ada.. saya order ni je...
nasi goreng cina.. ok dah rasa memang sedapppp!!
kene la dengan tekak yang cerewet ni hehe..



cik laki order nasi goreng ayam je..
pun sedap jugak.. ayam tu dibakar bukan digoreng..
lain la sikit rasa ayamnya.. memang sedapp

ni untuk si anak bujang hero.. nasi putih dan sup ayam je senang..
habeh dia makan.. sedap la tu.. sup dia saya rasa.. nyummy!!



oleh sebab tengah hujan.. cik laki order air panas milo je..
cik nopal yang suka kan air putih semata2.. tak suka manis2..
dan mak buyung suka air fresh orange di kala mengandung..


ok dah jum balik... jenuh cik laki ngejar anak bujangnya
yang kuat lari ke sana ke mari tak mau duduk diam...

ok.. kisah makan dah selesai.. semalam order tak 
tengok menu.. maka tak tau apa ada lagi menu yang ada..
berapa plak bajetnya...?? sama je macam makan kat kedai..
air 3.. milo panas, milo ais, fresh orange.. nasi goreng cina
nasi goreng ayam, sup ayam dan nasi putih... total semuanya
cuma RM22.00 sahaja.. standard harga dan sama macam 
kat luar walaupun makan dalam hotel haha.. best kan!!

betula la apa macam tagline cafe tu.. bayar je apa yang
di makan.. sama jugak macam makan tengahari...
cafe baru barangkali.. dan yang penting orang melayu
kita punya restoran tu.. support sikit la hehe..

so nak makan rasa selesa sikit pegila try MH hotel ni..
sebelah lobby ada cafe kat situ.. makan je ape yang
ada dijual kat situ.. harga sama macam makan kat luar..
yang penting sedap dan harga pun patut2 je.. hehe..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

1 2 ORANG KATA:

DYatie ABakar said...

Sama jg dengan Cafe MH kt tempat kerja Yt ni. Murah sgt makanan dia. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...