Bukan Blog Kamu: Pengalaman di IMPLANT untuk perancang...

Sunday, September 27

Pengalaman di IMPLANT untuk perancang...



Sambung cerita haritu.. Lepas beranak kan nafisa
cerita 3 bulan lepas ni hehe.. masih dalam wad..
setiap kali checkup doktor mesti tanya pasal 
perancang.. tiap kali tanya untuk diimplant 
saya mesti ngelak taknak buat.. 

alasan.. nak buat sendiri di klinik kakak la..
Taknak sebab tau kosnya mahal la..
kalau di gomen cecah 500 lebih camtu
tak silap.. kalau di swasta dlam rm800..
kata abang saya.. dia gp klinik swasta..


Sempat curi2 amik gambo kotak implanon ni hihi

Cemana akhirnya saya bersetuju....?.?
M.O terang saya tak berapa layan..
angguk2 je.. tak berapa mempengaruhi..
Dah m.o cakap saya asyik taknak je..
dia report kat pakar kihkih.. pakar punya
explaination amat lah bagus.. dari tak faham
terus jadi faham.. hehe.. oooo macam tuu..

rupanya saya dapat free je.. tak perlu bayar pape..
Sebab?? Saya special case., ada masalah jantung..
tengok cerita saya balik pengalaman bersalin normal
aritu kalau rajin nak carik..saya tak rajin sebab 
update blog pakai tab.. payahla nak letak link bagai..

Hari terakhir saya di wad.. m.o jmpa dgn suami 
mintak persetujuan untuk saya diimplant..
dah terang semua yang saya Kene jarakkan
kehamilan seterusnya untuk kesihatan yang 
baik untuk jantung.. dan cik laki pun bersetuju..

sebulan lepas tu dah dapat tarikh temujanji
maka saya pun diimplantkan hehhe..
letaknya di lengan.. so tak boleh la letak
gambar ya hehe.. prosessnya senang je..
doktor bius di kawasan yang nak dicucuk tu..
dan masukkan benda yang macam batang
mancis tu terus masuk ke dalam kulit..
Mujur ada bius taklah sakit.. Tengok jarum
yang nak masukkan benda tu mak oi besarnya!!

Ok setel.. tujela kot nak cite hii hii..
so lepas 3 tahun baru leh sembang adik
nafisa.. ada jeki insyallah leh berbaby semula..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

1 2 ORANG KATA:

Baiduri said...

Oo...mahal jgk klu gomen pon smpai 500...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...