Bukan Blog Kamu: FAMILY DAY : A FAMOSA RESORT MELAKA

Monday, May 9

FAMILY DAY : A FAMOSA RESORT MELAKA



Cerita ni memang dah basi.. tapi takda bau.. hehe..
kejadian bulan 12 tahun lepas.. baru rasa kepingin nak update..

Tahun lepas punya cerita daa...
berfamily day kami lagi sekeluarga besar yang sudah
sekian lama tak buat.. ikutkan ni acara tahunan ni..
tiap2 tahun mesti plan nak buat.. kalau ada kengkangan
waktu masa dan hal2 lain maka tunda lah lagi..

sebelum ni tahun 2012.. 3 tahun berlalu rasa rindu..
dan pakat semula nak berfamily day lagi..
tahun ni tak tau lagi.. kenduri sedara mara banyak..
tambahan lagi ada rombongan ke korea hujung tahun ni..
melibatkan otai2 yang selalu jadi penganjur family day ni..


pintu masuk.. wahh macam a famosa lah... hehe
memanglah sama.. nama pun sama...
tapi ni resort.. macam2 ada kat dalam ni.. 
luas dan besarrrrrr gilak.. cantik pun cantik..


tak berkesempatan nak bergambar kat situ..
amik dari dalam kete jelah.. bahan bukti kihkih

ok check in petang.. so petang takde pape aktiviti..
tunggu kehadiran sanak sudara dan ready untuk
projek malamnya.. ada makan2 dan bbq bagai..
selain tu ada slot pop kuiz.. siap hadiah lagi..

saya menang gelang tau dalam pop kuiz tu hehe..
laki ceq menang butang baju melayu gitu haha..
takde pulak smpan gambar program malam tu..
bizi lahh.. layan anaknya.. layan pop kuiznya..
layan makannya... dan malam tu dah praktis
untuk buat persembahan malam esoknya.. gigih kan..?

cerita pagi hari esoknya.. dua hari berturut macam biasa..
laki kite jadi jurulatih senam.. haa.. nengok atas tuu...
lepas senam2.. kita bekpes2... dah bekpes redi nak mainnn..

mesti ada la kan sukaneka..
dua game je.. satu game macam running man...
satu lagi game main bola tin..
dari pagi sampai tengahari.. memang syok dan meriahh..




banyak sebenarnya gambar masa main..
tapi macam malas je nak aplot semua hehhe..
dalam fb ada la banyakkk...

oh anakanda nawfal ni memang suke air..
riang ria dapat mandi kolam..
yang lain budak2 terutamanya memang
suka la berkubang.. ioills je nggak masuk..
keruh  ko airnya hahaha.. geli aiii haha..



ok habis sukaneka.. petang tu free.. 
aktiviti lebih kepada melangsit.. atau meroloh..
atau bahasa lainnya... membuteee... tido la krohkroh..
letih oi.. dari pagi.. main pulak tuh.. semua krohkroh..

malam pulak acara kemuncak..
malam kebudayaan gitulah sangat..
ada kategori kumpulan yang buat persembahan..
kategori sepupu laki.. sepupu pompuan..
anak buah laki.. anak buah pompuan..
dan katergori makmakmak...
moh nengok bawah niya..

ha ni kategori sepupu pompan.... cari kite kat maneee??
dan nak tau??? nilah kumpulan yang menang malam tu..
hahaha memang syokkk.. kami buat ala2 choral speaking gitu..
siap buat wasap grup untuk bincang2.. tu pasal seragam..
lagi2 pulak kami berlatih pagi petang siang malam 
masa kat sana haha.. gigih kotau semangat nak menang..
yihha yihha andre andre jibba jibba


ok dah jangan suke sangat...
ni kategori makmak.. mak sedara dan mak sendiri..
mereka 9 beradik sorang laki..
sorang meninggal dunia.. (alfatihah)
dan dua lagi tak dapat hadir...
persembahan menyentuh hati dan sangat terkesan..
dari ibu ibu kepada ibu...

ni apehal plak ni...?? bukan dikir barat ya..
macam biasa.. kalau ada program2 camni..
laki ai selalu diminta jadi MC.. kira macam
jawatan tetaplah dalam family hahah..

ok yang ni baru persembahan sepupu laki..
laki ai main gitar krongkrengkongkreng..
yang lain bersajak berpuisi dan bergurindam.
yang specialnya secara spontan tau.. kelakarrr..
sangat kecoh dengan gelaktawa..

ni anak buah laki..
diorang nyanyi dan rap bagai..
cam tak caye je bebudak ni.. haha..
ada bakat jugaklah..
ingatkan pemalu.. tapi boleh tahannn..
syokk layan diorang nyanyiii

ha ni baru dikir barat kategori anak buah perempuan..
kelakar jugak kahkahkah.. kite duk depan pun
ikut sama gak bergoyang dan berdikir barat..

selesai persembahaan maka upacara tukar2 hadiah..
syok woo.. pastu dapat hadiah individu lagi dari penganjur..
malamnya tido lagi kepenatan dengan hati yang riang..

esoknya takde pape.. aktiviti bebas..
pagi ada senam.. lepastu buatlah ape nak buat..
kemas2 lah ape lagi.. tengahari nak checkout..
dan yang penting sesi bergambar..





oh ya.. ramai kan?? bukan sebijik rumah..
tapi 3 biji kami sewa.. ramaiiii oii..

bersama kezen dari baby kami dah kawan..
satu sekolah.. satu taman.. memang rapattttt...
kami hepigobini.. ceria selalu dan 
kami macam bebudak bila dah jumpa..
kecohhhh ya hamattt...


pesal kabur plak gambar ni.....??
ok anak2 tido.. makpak dating laa..
masa ni pagi hari.. lepas waktu senam,,

okdah.. tujelah nak bebel..
jadi kenangan terindah..
harap ada lagi tahun ni...
kalau takde tahun depan musti buat....

setel family day ke batu berendamla sekejap..
singgah umah abang jap kat sana..
tak sempat nak singgah melaka outlet tu..
sebelah je dengan a famosa ni..
lengkalijelah.. takde masa nak keluar jalan2..
nak mandi mande dalam waterpark pun takda gak..
masa penuh.. dan rehat je bila takda aktiviti..
sempat nyinggah alor gajah jap.. tu nanti entry
lainlah cerita.. penat pulak hapdet cerita ni..
berejam2 baru dapat siapp... perghh


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...