Bukan Blog Kamu: Bekerja bukan melancong

Tuesday, March 8

Bekerja bukan melancong


Ada upload gambar di ig link ke fb..
Ada yang tanya... melancong ke..
Tak pun lah.. ke penang aritu bukan
Nak melancong..tapi atas urusan kerja..
Kalau nak jenjalan dan melancong
Mustila dah upload sekali gambar 
Ke sana kemari.. tak pun kan?..
Sebagai bini yang sibuk nak ikut
Ke mana je laki dia pegi haha..
Maka pegi sane pun banyak merap
Je dalam bilik.. malam2 je kuar jenjalan..

Sampai2 amik kunci bilik je sebab dah ditempah
Jam12 malam tak silap sampainya dari bangi..
Kami ke butterworth.. firstime datang sini..
Selalunya kalau ke penang jenjalan pulau je..

Haa dapat jugak snap nama programnya..
Haritu program yang sama tapi di ipoh..
Tu nanti next entrylah cerita hal tu..

Lega dapat king size.. besar senang anak golek2..
Tu pun tolak katil ke tepi dinding.. ada si baby 
Yang tengah tidur melasak.. pernah gak jatuh katil..
Sebgai langkah berjaga2 dia perlu diasak ke tepi..

Sukenye makcik ni.. baru bangun tidur..
Sepanjang perjalanan tidurrrrr je dia.
Dah sampai segar bugar la diaa...

Ada bekpes mesti mau nak melantak bekpes..
rasanya hmmm... biasa je..sy bagi dua HA... #MLM

kami jalan2 malam je naik kereta..
tapi takde ape sangat pun..
Jalan2 cari makan.. tengok2 laut..
tu jelah yang sempat hehe..


dan makan tengahari... selesai..
pulang semula ke bangi..
dan melepet keletihan 2 hari...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

4 2 ORANG KATA:

Nabila Syifa said...

2 in one la

Semut Senyum said...

ntah bila laaa saya nak pergi jengjalan pulak.. release sikit kepala otak ni dari rutin harian.. hehehe

Semut Senyum said...

Betul betul, kerja n melancong 2 benda yang berbeza, saya ni pun selalu outstation merata2.. tapi feel bkerja merata2 dngn melancong tak kan sekali2 sama, orang kata, wwaa best laa keja pergi jalan2... nak kata pi shopping tipu laa tak. tapi saya ni selalu shooping yang ornag pesan je.. yang kita sendiri nak cari pun tak de feel bila dlm mood kerja. kalau time cuti, haaa hamik kawww!!! melancong laa puas2.. tk yah fikir kerja2 lagi dah. enjoy!!!

Tengku Sofia said...

Seronok walaupun bekerja, satu family bawa sekali. Tak terasa sangat bekerja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...